ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H villa "La Pausa" στα χέρια του οίκου Chanel


6 Οκτωβρίου 2015

Gabrielle-Chanel-at-La-Pausa.jpg

Η Coco Chanel υπήρξε μία εμβληματική παρουσία στο χώρο της μόδας με μία ζωηρή κοινωνική ζωή. Το στίγμα της έχει μείνει ανεξίτηλο ακόμα και σήμερα όχι μόνο μέσα από τα πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ που Karl Lagerfeld περιποιείται με περισσή αγάπη αλλά και από την περιουσία που έχει αφήσει πίσω της.

Αν και η ίδια έμενα συχνά σε σουίτες ξενοδοχείων επειδή βαριόταν τους ίδιους χώρους, αυτό δεν την εμπόδισε από το να αποκτήσει μερικά. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι το θρυλικό σπίτι που η Coco Chanel αγόρασε στη Γαλλική Ριβιέρα. Πρόκειται για το μόνο σπίτι που σχεδιάστηκε, χτίστηκε και διακοσμήθηκε εξ’ αρχής για την ίδια. Έτσι τον Ιανουάριο του 1930, η Chanel είχε το σπίτι με την υπέροχη θέα στη θάλασσα που πάντα επιθυμούσε, τη “Villa La Pausa”. Το σπίτι είχε αναφορές από την αρχιτεκτονική του Aubazine, το οποίο είναι το ίδρυμα που η Coco πέρασε την εφηβεία της.

Gabrielle Chanel at La Pausa

Η Gabrielle Chanel στη “Villa La Pausa”.

Από τότε τη “La Pausa” έγινε σημείο συνάντησης λαμπερών προσωπικοτήτων. Η Gabrielle Chanel φιλοξενούσε στο σύγχρονα διακοσμημένο σπίτι της τους διάσημους φίλους της όπως τον Δούκα του Westminster και την Misia Sert, τον Jean Cocteau, τον Paul Iribe, τον Serge Lifar, τον Pierre Reverdy και τον Salvador Dali.

Το 1954 όμως και μετά το θάνατο του Δούκα του Westminster, η Coco πούλησε τη “La Pausa”πλήρως επιπλωμένο στον Emery Reves, έναν Αμερικανό συγγραφέα και εκδότη. Ο Reves  έδωσε νέα πνοή και ανανέωσε τη βίλα δίνοντάς της ζωή με τους επίσης σημαντικούς φίλους τους όπως είναι οι Winston Churchill, Greta Garbo και Jackie Onassis.

Η “La Pausa” τώρα επέστρεψε στην μεγάλη οικογένεια της Chanel μετά από τόσο χρόνια. Μετά από ανακαινίσεις, η βίλα θυμίζει πια πολύ την αρχική της μορφή, όπως την διαμόρφωσε η Gabrielle Chanel όταν την πρωτοαγόρασε. Έτσι η “La Pausa” φέρει τώρα όλες τις αξίες και τις αρχές που διέπουν καθολικά τον πολυτελή οίκο Chanel.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.