Ο Roger Vivier επαναλανσάρει τα παπούτσια που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της 67 χρόνια πριν

Μάρθα Κουμπάνη
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

H 67η επέτειος της στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ, γιορτάζεται σήμερα 2 Ιουνίου. Στην τελετή, η μονάρχης φορούσε ένα απίστευτο ζευγάρι χρυσά πέδιλα για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της. Στο σήμερα, σχεδόν επτά δεκαετίες αργότερα, ο οίκος Roger Vivier επαναλανσάρει τα μοναδικά αυτά πέδιλα στη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 για να τιμήσει το ιστορικό γεγονός.

Getty/Ιdeal Images

 

Το 1953, η τότε 25χρονη Ελισάβετ εμφανίστηκε στο Westminster Abbey με ένα λευκό φόρεμα κεντημένο με τα εθνικά και Κοινοπολιτειακά εμβλήματα, με την υπογραφή του βρετανού μόδιστρου Sir Norman Hartnell. Η βασίλισσα ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι χρυσά δερμάτινα πέδιλα, διακοσμημένα με ρουμπίνια στο τακούνι και το μοτίβο fleur-de-lys. Tα παπούτσια της έπρεπε όχι μόνο να είναι κατάλληλα για την περίσταση αλλά και άνετα, για την τρίωρη διαδικασία.

“Σε κάθε συλλογή, υπάρχει πάντα κάτι που αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του Roger Vivier και γι ‘αυτή τη συλλογή, ήμουν προσανατολισμένος προς τα παπούτσια της στέψης. Ήταν ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για τον oίκο αλλά και για τον κόσμο” δήλωσε ο Gherardo Felloni, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

Ο Gherardo δημιούργησε μια μοντέρνα εκδοχή των παπουτσιών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι συμπεριέλαβε μερικές από τις παραδοσιακές πτυχές του. “Ο Roger Vivier εξασφάλισε ότι το παπούτσι θα ήταν κατάλληλο για μια βασίλισσα, διακοσμώντας με κρύσταλλα τα τακούνια του. Για τη δική μου ερμηνεία, κράτησα το αρχικό μοτίβο fleur-de-lys αλλά έκανα τη σιλουέτα πιο μοντέρνα. Έκανα επίσης δύο διαφορετικές εκδοχές, ένα platform και ένα στιλέτο, αλλά το τακούνι παραμένει ένα κομβικό σημείο, το οποίο κάλυψα με κρύσταλλα. ”

Τα κομψά υποδήματα έρχονται σε σουέτ ή μεταλλιζέ δέρμα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι royal fans αλλά και οι απανταχού fashion lovers θα θελήσουν να τα προσθέσουν στη συλλογή τους.