ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Louis Vuitton και Balmain σχεδίασαν sneakers για τον Covid-19 και το ΑIDS


Μάρθα Κουμπάνη

26 Νοεμβρίου 2020

Louis Vuitton και Balmain σχεδίασαν sneakers για τον Covid-19 και το ΑIDS

Ήταν ο οίκος Balmain ο οποίος πρώτος ανακοίνωσε την κυκλοφορία των limited- edition sneakers RED B-Court, τα οποία στόχο έχουν να ενισχύσουν τον αγώνα κατά του Covid-19.

Tώρα ένα ακόμα ζευγάρι trainers -αυτή τη φορά από τον Louis Vuitton- έρχονται να πολεμήσουν το AIDS με την κυκλοφορία τους την 1η Δεκεμβρίου.

Και οι δυο οίκοι συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RED, που ίδρυσαν το 2006 ο Bono των U2 και o ακτιβιστής δικηγόρος Bobby Shriver, με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS στην τόσο στην Αφρική όσο και παγκοσμίως, αλλά κι άλλων μεταδοτικών ασθενειών όπως η φυματίωση και η ελονοσία. Το RED έχει τώρα στραφεί ενάντια στον Covid-19.

Ο Olivier Rousteing creative director του Balmain σχεδίασε ένα unisex ζευγάρι sneakers, με το λογότυπο (Red), τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα δοθούν στην μάχη για τον κορωνοϊό και τον HIV.

Από την άλλη, το Louis Vuitton I (Red) Trainer θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες Boutique Louis Vuitton ανά τον πλανήτη. Μάλισται 200$ από κάθε αγορά θα δίδονται στο ταμείο του οργανισμού RED για τη μάχη κατά του AIDS. Τα στιλάτο αυτό αθλητικό αποτελεί σχέδιο του Virgil Abloh. Ήταν αυτό που παρουσίασε στην συλλογή- ντεμπούτο του, το 2018. Τα παπούτσια επιστρέφουν ανανεωμένα, σε λευκό και κόκκινο χρώμα, με το λογότυπο να κοσμεί την επιφάνεια τους.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.