ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

H Lexus έφερε τη γοητευτική ατμόσφαιρα του LBX στο Hautes Grecians 2024


Νατάσσα Σχοινά

20 Ιουνίου 2024

H Lexus έφερε τη γοητευτική ατμόσφαιρα του LBX στο Hautes Grecians 2024
Γιατί με το Lexus LBX, «everyday (is) extraordinary»

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Hautes Grecians 2024 Vol.6 στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο και ήταν πραγματικά ένας καταιγισμός ενέργειας και έμπνευσης. Ένας προορισμός όπου η υψηλή ραπτική είχε την τιμητική της, καλώντας όλο το κοινό σε ένα ταξίδι δημιουργικότητας, ζωντάνιας και δυναμισμού.

Πλήθος κόσμου άρχισε από νωρίς το απόγευμα να καταφθάνει για να πάρει τη θέση του και να απολαύσει το catwalk, όμως όχι πριν περάσει από την είσοδο των Εγκαταστάσεων όπου σε περίοπτη θέση τούς περίμενε ένα εντυπωσιακό Lexus LBX.

Jenny.Gr

Το Lexus LBX είναι ένα αυτοκίνητο με εξελιγμένο σχεδιασμό και μία καινούργια τραπεζοειδή μάσκα που τραβάει κατευθείαν τα βλέμματα. Πρόκειται για ένα SUV που θα μπορούσε εύστοχα κανείς να αποκαλέσει «στολίδι» στην κατηγορία του, αφού σου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα και τις ανέσεις ενός SUV, όμως στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του.

Jenny.Gr

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, η εμπειρία είναι απλά μοναδική. Αλλάζει όλο το experience τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών με έναν ασυναγώνιστο τρόπο. Περιβάλλεσαι από μία πολυτέλεια που μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και την πιο βαρετή διαδρομή από το σπίτι στο γραφείο σε ένα απολαυστικό «ταξίδι».

Jenny.Gr

Από τη διαισθητική οθόνη αφής 9,8” μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και το cloud που συνεργάζονται στην εφαρμογή Lexus Voice Assistant ώστε να μη χρειάζεται να ασχολείσαι με πλήκτρα και κουμπιά όσο οδηγείς, όλα συντελούν στο να γίνει το Lexus LBX το δικό σου «happy place». Και αυτό ακριβώς είναι που ένιωσαν και οι παρευρισκόμενοι του Hautes Grecians 2024, παίρνοντας μία γεύση από το άκρως γοητευτικό κόκκινο LBX.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον του αυτοκινήτου είναι πως, ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες σου, κυκλοφορεί σε διαφορετικές «ατμόσφαιρες» για να βρεις ακριβώς τη δική σου: Elegant, Relax, Emotion, Cool. Μαζί με όλα του τα υπέροχα χαρακτηριστικά, απολαμβάνεις φυσικά τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση της Lexus, που δεν αφορά μόνο στην άριστη εξυπηρέτηση αλλά βασίζεται στην πρόβλεψη των αναγκών του άλλου πριν καν αυτές προκύψουν.

Μάθε περισσότερα για το Lexus LBX εδώ.

Αναλυτικά τι συνέβη στο Hautes Grecians Vol.6

Τέχνη και μόδα είναι άμεσα συνδεδεμένες και αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε και στο opening act των Rianna+Nina που δημιούργησαν σε συνδυασμό με τον έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, μια συλλογή με ένα αποκλειστικό print γεμάτο «θετική ενέργεια». Με φόντο τους ιστορικούς τοίχους του κεντρικού κτηρίου, η συλλογή από πολυτελή κομμάτια των Rianna+Nina γέμισε το χώρο με χρώμα και θετική ενέργεια. Μεταξωτά φορέματα-καφτάνια, κιμονό και φούστες άνοιξαν το Hautes Grecians 2024 συγχωνεύοντας τη σύγχρονη μόδα με ουσιαστικές καλλιτεχνικές εκφράσεις. Η ιδιαίτερη συνεργασία με τον καταξιωμένο Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά οδήγησε σε ένα exclusive print που ενσωματώνει λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας, ενώ το 50% όλων των εσόδων αυτής της συλλογής θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά ELIZA.

Jenny.Gr

Στη συνέχεια, στο runway εμφανίστηκαν οι χαρακτηριστικές σιλουέτες του Angelos Bratis, με μακιγιάζ που επιμελήθηκε η Bobbi Brown, υπό τους ξεχωριστούς ήχους των Stereo Nova. Ο χώρος γέμισε με αέρινα και κομψά σχέδια, άλλοτε διαγώνια κομμένα, άλλοτε με πτυχώσεις, άλλοτε με σημασία στη ροή του υφάσματος. Συγκλονιστικές, όπως πάντα, οι δημιουργίες του μας έδειξαν πώς η αρχιτεκτονική εφαρμόζεται στη μόδα και μάλιστα με απόλυτα minimal και chic τρόπο.

Με μια συλλογή ειδικά σχεδιασμένη για το Hautes Grecians εμφανίστηκαν τα μοντέλα με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Dimitra Antonea. Η καταξιωμένη σχεδιάστρια συστήθηκε εκ νέου με την πρώτη μη νυφική συλλογή της που επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία φιγούρα με σχέδια που ξεπερνούν τα όρια των trends. Χρησιμοποιώντας την κατασκευή ως μέσο απελευθέρωσης, δημιούργησε ένα διάλογο ανάμεσα στο γυμνό εύθραυστο σώμα και το δυναμικό πνεύμα. Μπούστα σφιχτοδεμένα σε κορσέδες, χέρια που υποδηλώνουν το σθένος τους με τεράστια ογκώδη μανίκια, σαγηνευτική μέση τυλιγμένη σε ορατά και αόρατα δίχτυα και γοφοί ελεύθεροι -ο ορισμός της προσμονής- κάτω από αρχιτεκτονικά δομημένες φούστες.

Jenny.Gr

O ελληνοαυστραλός Jordan Gogos, ένας πολυεπίπεδος καλλιτέχνης γνωστός για τα καινοτόμα σχέδια και τις δημιουργικές του συνεργασίες έφερε στο Hautes Grecians αυτή τη θεατρική αίσθηση που τον χαρακτηρίζει. Σε μια συλλογή που γεφυρώνει τα χειροποίητα θεμέλια της ελληνικής βιοτεχνίας με την υπερεμπορική τουριστική εμπορευματοποίηση της Αθήνας. Μάλιστα, ένα από τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν έχει πάνω από 70 διαφορετικά τουριστικά και λαϊκά έργα τέχνης ραμμένα στο χέρι, αποτυπώνοντας αυτό που, σύμφωνα με την οπτική του Gogos, οι δρόμοι της Ελλάδας προσφέρουν το 2024.

Οι τεχνοτροπίες της υψηλής ραπτικής πρωταγωνίστησαν στη νέα συλλογή "REBIRTH" του οίκου Laskos που έκλεισε το fashion show. Γνώσεις χρόνων, όραμα, ιδέα και τα έμπειρα χέρια του ατελιέ έδωσαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο catwalk, με διαφάνειες από οργάντζα και φιλέ με έμφαση στους όγκους, σε χειροποίητα καπιτονέ υφάσματα σε παλ αποχρώσεις, σε κλασικές φόρμες αρμονικά συνδυασμένες με τη street fashion αισθητική, δηλώνοντας το δυναμισμό της γυναίκας του σήμερα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προσωπική της ελευθερία.

Jenny.Gr

Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός

Video credits: Νεκτάριος Σταθόπουλος

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.