ΣΤΙΛ RUNWAYS

Balmain S/S '21: O Olivier Rousteing επαναφέρει στη μόδα διαχρονικά σχέδια του Pierre Balmain


Μάρθα Κουμπάνη

1 Οκτωβρίου 2020

Balmain S/S '21: O Olivier Rousteing επαναφέρει στη μόδα διαχρονικά σχέδια του Pierre Balmain

Η νοσταλγία και η επιστροφή σε αξίες, που παρέμειναν αλώβητες μέσα στα χρόνια, φαίνεται πώς έχουν εμπνεύσει πολλούς σχεδιαστές και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το lockdown και το social distancing για την επόμενη σεζόν. Και ο Olivier Rousteing δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Για την SS21 συλλογή του οίκου Balmain, που παρουσίασε "φυσικά" και "ψηφιακά" στο Παρίσι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κάνει μια αναδρομή στην κληρονομία του ιδρυτή του οίκου, Pierre Balmain.

Το show πραγματοποιήθηκε στο Jardin des Plantes και μεταδόθηκε σε live streaming από όλες τις πλατφόρμες του οίκου. Πρώτος ο ίδιος ο fashion designer βγήκε στη σκηνή και κάθισε ως παρατηρητής σε ένα σκαμπό. Ακολούθησαν έξι Γαλλίδες μοντέλα, που περπάτησαν η μία δίπλα στην άλλη, με αυτοπεποίθηση με δημιουργίες "Heritage", που επανέφεραν το monogram μοτίβο του οίκου Balmain: Πανωφόρια με έντονους ώμους, παντελόνια- καμπάνες και εντυπωσιακές jumpsuits.

Αυστηρά γκρι κοστούμια και άλλα σε έντονα φλούο χρώματα με γεωμετρικούς ώμους, biker shorts και βερμούδες, αλλά και καζάκες πάνω από πουκάμισα ήταν μερικά από τα κομμάτια, που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ξεχωριστό κομμάτι αποτελούσε το denim.

Στο μήνυμά του στο Instagram, o Olivier Rousteing έγραψε: "Σας ευχαριστώ, κύριε Balmain που με διδάξατε μέσα από τη φωνή σας και τα μοναδικά σας αρχεία με σχέδια, την ουσία της ομορφιάς, της αυτοπεποίθησης και της κομψότητας".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.