ΣΤΙΛ RUNWAYS

Alexander McQueen: H φθινοπωρινή ready-to-wear συλλογή της Sarah Burton εμπνέεται από τις ανεμώνες


Μάρθα Κουμπάνη

9 Ιουνίου 2021

Alexander McQueen: H φθινοπωρινή ready-to-wear συλλογή της Sarah Burton εμπνέεται από τις ανεμώνες
H φθινοπωρινή ready-to-wear συλλογή του Alexander McQueen

Ο οίκος Alexander McQueen παρουσίασε την φθινοπωρινή συλλογή μέσα απο ένα εντυπωσιακό lookbook με τις δημιουργίες της Sarah Burton. Οι εικόνες συνδυάζουν με τον γνωστό εκκεντρικό τρόπο τον ρομαντισμό με το edgy στοιχείο. Μάλιστα η καλλιτεχνική διευθύντρια, αποκάλυψε ότι εμπνέυστηκε από τις πανέμορφες ανεμώνες. "Anemones" είναι και ο τίτλος τη AW21 συλλογής,με τα χρώματα των λουλουδιών να βάφου τις περισσότερες από τις δημιουργίες.

"Έχω την αίσθηση ότι τώρα είναι εποχή για επούλωση, για να δώσουμε νέα πνοή στη ζωή, να εξερευνήσουμε τις φωνές από το παρελθόν για να εμπλουτίσουμε το μέλλον μας. Περισσότερο από ποτέ, μία αίσθηση ανθρωπιάς, από μία ομάδα που εργάζεται μαζί για έναν σκοπό- να δημιουργήσει κάτι όμορφο, γεμάτο νόημα- μοιάζει εξίσου πολύτιμη και σημαντική.

Μελετήσαμε το νερό, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και τις ανεμώνες. Οι ανεμώνες είναι το πιο εφήμερο λουλούδι, που στα ρούχα αποκτά διάρκεια. Οι γυναίκες που φοράνε τα φορέματα με ανεμώνες σχεδόν μεταμορφώνονται σε λουλούδια- όπως η ενσάρκωσή τους, ο χαρακτήρας τους- αλλά πιο ενισχυμένα, προσγειωμένα, εκθαμβωτικά και δυνατά", δήλωσε η 47χρονη fashion designer.

Φούστες, φορέματα, αλλά και μανίκια με όγκους στολίστηκαν με κόκκινες και μαύρες πινελιές, ενώ η συλλογή περιλάμβανε ακόμα t-shirts, ασύμμετρα φορέματα με μεταξωτούς κορσέδες και agressive δερμάτινα jackets. Ακόμα, στην συλλογή υπήρχε πολύ denim να χαρίζει cool ύφος στα κατά τα άλλα θεατρικά looks.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.