ΣΤΙΛ RUNWAYS

NYFW: Oι Proenza Schouler παρουσιάσαν το νέο formal look


Μάρθα Κουμπάνη

12 Φεβρουαρίου 2022

NYFW: Oι Proenza Schouler παρουσιάσαν το νέο formal look
Photo credit: Pixel Formula
O Lazaro Hernandez και ο Jack McCollough παρουσίασαν το show τους με την ready to wear συλλογή για το φθινόπωρο, η οποία χαρακτηρίστηκε από μια σύγχρονη επισημότητα

Στον εντυπωσιακό κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Brant, με ένα κουιντέτο βιολιού να ερμηνεύει μια πρωτότυπη σύνθεση του Eartheater, ο Lazaro Hernandez και ο Jack McCollough παρουσίασαν το show τους με την ready to wear συλλογή για το φθινόπωρο, η οποία χαρακτηρίστηκε από μια σύγχρονη επισημότητα. Η συλλογή αποκήρυξε το homewear και κάθε άλλης μορφής νωθρότητας της γκαρνταρόμπας που προκλήθηκε από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας. Με την Omicron να εξασθενεί, ανυπομονούν για μια φθινοπωρινή σεζόν με δυνατά tailoring και απαλά φορέματα των οποίων η κομψότητα συνδυάζεται με έναν body conscious αισθησιασμό.

Το 2023 το σχεδιαστικό δίδυμο συμπληρώνει 20 χρόνια στην βιομηχανία της μόδας και η συλλογή τους είχε στοιχεία εμπνευσμένα από την πρώτη τους συλλογή όταν αποφοιτούσαν από το Parsons το 2003.

Η collection περιλάμβανε φορέματα, φούστες και κοστούμια με χαλαρές γραμμές και ρευστές φόρμες. Οι φούστες είχαν πλούσιο όγκο, οποίος ενισχύονταν από κορσέδες -signature του οίκου- πιο μαλακούς και χυτούς, σχεδόν αποδομημένους. Η παλέτα περιλάμβανε λευκό, μαύρο γκρι, μπεζ και σοφιστικέ λαδί αποχρώσεις.

Τα αξεσουάρ συνόδευσαν με μοναδικό τρόπο τα σύνολα, με την έμφαση να δίνεται στα παπούτσια: γλυπτά flats που ακολουθούσαν την γραμμή του ποδιού όποιου τα φοράει και έμοιαζαν με μοντέρνες μπαλαρίνες.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.