ΣΤΙΛ RUNWAYS

Balenciaga 360°: To show του Demna Gvasalia έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Μάρθα Κουμπάνη

7 Μαρτίου 2022

Balenciaga 360°: To show του Demna Gvasalia έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Τίποτα δεν καταφερε να επισκιάσει το εντυπωσιακό show του Demna Gvasalia και κυρίως το σημαντικό μήνυμά του.

Tι κι αν οι προσκλήσεις για το show του Βalenciaga ήταν σπαμένα i-Phone 6S με όλα τα στοιχεία χαραγμένα με lazer στην πίσω πλευρά τους. Τι κι αν η ambassador του οίκου Kim Kardashian εμφανίστηκε στο show τυλιγμένη από πάνω μέχρι κάτω με κίτρινη κολλητική ταινία με το λογότυπο του οίκου και έκανε τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν. Τίποτα δεν καταφερε να επισκιάσει το εντυπωσιακό show του Demna Gvasalia και κυρίως το σημαντικό μήνυμά του. Ένα μήνυμα τόσο για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία όσο και για ολόκληρο τον κόσμο όπως διαμορφώνεται το 2022.

Jenny.Gr

Ο φόβος και η αγωνία του σχεδιαστή, αλλά και μια σειρά από άσχημες μνήμες ζωντάνεψαν στο runway.

«Προσωπικά, έχω θυσιάσει πάρα πολλά στον πόλεμο. Αυτή η εβδομάδα που πέρασε έφερε πίσω όλες τις αναμνήσεις που η μητέρα μου και εγώ βάλαμε σε ένα κουτί και δεν τις κοιτάξαμε ποτέ. Δεν το ξεπεράσαμε ποτέ», είπε ο Gvasalia στη Βρετανική Vogue περιγράφοντας ουσιαστικά τη δική του εμπειρία, όταν σε ηλικία 10 ετών το 1993 εγκατέλειψε με τη μητέρα του τη Γεωργία για να φυγαδευτούν από τον πόλεμο στην Αμπχαζία.

Jenny.Gr

Πριν αρχίσει η επίδειξη είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις των θεατών μπλε και κίτρινα μπλουζάκια με τη σημαία της Ουκρανίας. To show ξεκίνησε με μερικούς στίχους του διάσημου Ουκρανού ποιητή Oleksandr Oles. Η συλλογή παρουσιάστηκε μέσα σε έναν γιγάντιο θόλο όπου τα μοντέλα περπάτησαν σε συνθήκες χιονοθύελλας.

Τυλίχτηκαν στα μακριά μαύρα παλτό τους και περπάτησαν κόντρα στον τεχνητό άνεμο και χιόνι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.