ΣΤΙΛ RUNWAYS

Fendi: Όταν η ιαπωνική αισθητική και φιλοσοφία συνάντησε το ιταλικό glam


Μάρθα Κουμπάνη

8 Ιουλίου 2022

Fendi: Όταν η ιαπωνική αισθητική και φιλοσοφία συνάντησε το ιταλικό glam
O Kim Jones στην πιο σέξι συλλογή του για τον οίκο Fendi μέχρι σήμερα

Ο Kim Jones, ένας φανατικός συλλέκτης βιβλίων που συχνά βασίζει συλλογές του στους λογοτεχνικούς του ήρωες, επέλεξε να γράψει τη δική του αφήγηση για τη συλλογή και το show υψηλής ραπτικής Fendi.

«Μια ιστορία τριών πόλεων — Κιότο, Ρώμη και Παρίσι — και μια συνομιλία μεταξύ τους», είπε για την έμπνευση του, αναφέροντας, για παράδειγμα, τη γαλλική μανία για όλα τα ιαπωνικά πράγματα που επικράτησε τη δεκαετία του ’20.

Ο Jones ταξίδεψε μέχρι το Κιότο και συνάντησε έναν φημισμένο κατασκευαστή μεταξιού κιμονό και obis, με τον οποίο είχε συνεργαστεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια για τις ανδρικές συλλογές σε Louis Vuitton και Dior. Τους έδωσε κομμάτια υφάσματος κιμονό από το 1700 και τους ρώτησε αν μπορούσαν να αναπαραχθούν.

Λόγω των στενών αργαλειών και των επίπονων τεχνικών εκτύπωσης στο χέρι του προμηθευτή, ο Jones επέλεξε να εντάξει αυτά τα υπέροχα, φθινοπωρινά prints σε πολυτελή gowns, φορέματα με παγιέτες, ή χλωμά φτερά πιασμένα σε μεταξωτό τούλι.

Αν όλα αυτά ακούγονται πολύ ιστορικά, η συλλογή ήταν αποφασιστικά μοντέρνα, η πιο κομψή και σέξι πρόταση του Jones για τον Fendi μέχρι στιγμής. Ο σχεδιαστής αντί για τη μεγαλοπρέπεια του Palais Brongniart προτίμησε ένα εκτυφλωτικά λευκό σκηνικό, στο οποίο τα μοντέλα περπάτησαν υπό τους ήχους της techno. Το δυνατό φως ενίσχυσε την ένταση των χρωμάτων - λαμπερά κίτρινα και πράσινα της μέντας - και τη διαφάνεια των λεπτών δικτυωτών φορεμάτων του που σπινθήριζαν χάρη σε σειρές από κρύσταλλα.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS