Chloe S/S 2023: Ένα show εμπνευσμένο από την πυρηνική σύντηξη, την ενέργεια του σύμπαντος

Η Gabriela Hearst αφιέρωσε τη συλλογή Chloé στην προώθηση της ενέργειας πυρηνικής σύντηξης

Αυτή τη σεζόν, η Gabriela Hearst αφιέρωσε τη συλλογή της στην προώθηση της ενέργειας πυρηνικής σύντηξης: «Είναι βασικά η ενέργεια των αστεριών και του σύμπαντος», είπε κατά τη διάρκεια μιας προεπισκόπησης, πλαισιωμένη από εκπροσώπους του ITER Organisation καθώς και των εταιρειών Commonwealth Fusion Systems και Helion, οι οποίες εργάζονται για την αξιοποίηση αυτής της καλής πηγής ενέργειας μέσω γιγάντιων στρογγυλών συσκευών γνωστών ως tokamaks.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή μιας συλλογής μόδας, αλλά, όπως είπε η Hearst, «Τελικά θα το κάνουν, γιατί θα χρειαστούμε την ενέργεια για να φτιάξουμε ρούχα. Φανταστείτε πως ό,τι είναι εργοστάσιο άνθρακα τώρα θα είναι εργοστάσιο σύντηξης στο μέλλον. Το μέλλον είναι κοντά».

Παρουσίασε το show της για τον οίκο Chloé στο Pavilion Vendôme του Παρισιού. Το runway στήθηκε ώστε να θυμίζει τα tokamaks: Kυκλικό, με κρίκους που κρέμονταν από την οροφή και φώτα λέιζερ που πρόσθεταν μια βιομηχανική ατμόσφαιρα. «Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αυτή είναι μια πηγή καθαρής ενέργειας με πολύ λίγα απόβλητα. Ένα ποτήρι καύσιμο σύντηξης μπορεί να τροφοδοτήσει ένα σπίτι για περίπου 800 χρόνια», είπε ακόμα.

H συλλογή άνοιξε με πλεκτά φορέματα με κοψίματα που δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένο κασμίρ και blazers κατασκευασμένα από λινό, αγαπημένο υλικό της Hearst λόγω της μεθόδου συγκομιδής του χωρίς φυτοφάρμακα. Στην συνέχεια η διάθεση έγινε αναμφισβήτητα βιομηχανική: φορέματα από φύλλα αλουμινίου ή διάτρητα. Είδαμε εντυπωσιακά κοστούμια και πανωφόρια από δέρμα σε ασπρόμαυρο και μπορντό.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί: 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS