ΣΤΙΛ STYLING TIPS

5+1 πράγματα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για το νησί


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Μαΐου 2024

5+1 πράγματα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για το νησί
Pexels
Γιατί η βαλίτσα του Σαββατοκύριακου είναι μια «ιερή» υπόθεση

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη διάθεσή μας να γίνεται όλο και πιο καλοκαιρινή, οι εξορμήσεις των Σαββατοκύριακων σε κοντινά νησιά αναμένεται να αυξηθούν. Είτε πας με παρέα φίλων, είτε με την οικογένεια, είτε με το άλλο σου μισό, σε αυτό που πρέπει να δώσεις την δέουσα σημασία είναι φυσικά η βαλίτσα σου.

Λίγο πριν ξεκινήσεις όμως να τη φτιάχνεις, καλό θα είναι να έχεις στο μυαλό σου πως θα μετακινείσαι συχνά και πως θα χρειαστείς ένα ποσό χρημάτων για αυτές τις ολιγοήμερες διακοπές. Μην μπεις στον πειρασμό να «σηκώσεις» χρήματα από την τράπεζα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το να έχουμε μαζί μας ένα πάκο χαρτονομίσματα είναι επίφοβο. Αυτή τη φορά επίλεξε έναν σύγχρονο και άυλο τρόπο να κάνεις τις πληρωμές σου, όπως το ψηφιακό πορτοφόλι Aircash για φορητές συσκευές. Η Aircash προσφέρει άμεσες καταθέσεις, αναλήψεις, πληρωμές και μεταφορές χρημάτων, μια προπληρωμένη κάρτα με ένα κλικ μέσω της εφαρμογής Aircash. Τι καλύτερο;

Πίσω στη βαλίτσα λοιπόν! Μια βαλίτσα για ΣΚ στο νησί οφείλει να είναι ελαφριά, πρακτική, οργανωμένη και ευκολοσυνδύαστη. Τα κομμάτια που θα πάρεις μαζί σου χρειάζεται να περάσουν από έλεγχο και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διακοπών που θέλεις να κάνεις, στον καιρό και στο μέρος που θα επισκεφτείς. Αν δεν θέλεις λοιπόν να ψάχνεις στο νησί για κατάστημα με ρούχα, τότε δώσε σημασία στο τι πρέπει να βάλεις μέσα σε αυτή.

Jenny.Gr
Pexels

1. Το ολόσωμο μαγιό

Το ολόσωμο μαγιό θα σου κάνει παρέα στην παραλία, αλλά και στη βόλτα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως body με ένα bottom της επιλογής σου, όπως μια βερμούδα ή μια midaxi φούστα. Καλό θα είναι το ύφασμα του μαγιό να στεγνώνει γρήγορα και να έχει αποσπώμενες τιράντες, ώστε να μην μείνουν σημάδια από τον ήλιο. Τα πιο hot χρώματα για αυτό το καλοκαίρι είναι το κόκκινο, το μεταλλικό, το λευκό και το μπλε ρουά.

2. Το oversized πουκάμισο

Με ένα oversized πουκάμισο είσαι καλυμμένη όλη την ημέρα. Μπορείς να το φορέσεις το πρωί ως beachwear, το απόγευμα ως πανωφόρι και το βράδυ ως top. Καλύτερα να αποφύγεις το λινό, διότι τσαλακώνεται εύκολα, σιδερώνεται δύσκολα και θα είσαι μόνο για ένα Σαββατοκύριακο στο νησί. Επίλεξε χρώματα που συνδυάζονται εύκολα όπως το λευκό, το γαλάζιο ριγέ ή το λαδί.

3. Το λευκό τζιν παντελόνι

Το τζιν παντελόνι είναι από τα κομμάτια της βασικής μας γκαρνταρόμπας. Σε βγάζει ασπροπρόσωπη όλη μέρα. Για το Σαββατοκύριακο στο νησί λοιπόν επίλεξε ένα λευκό τζιν παντελόνι, με λεπτό ύφασμα και προστάτευσε τον εαυτό από τη νησιωτική βραδινή ψύχρα, ενώ παράλληλα κάνε τις βραδινές σου βόλτες με στιλ.

4. Τα δερμάτινα σανδάλια

Αν είναι να βάλεις μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια στη βαλίτσα σου για το νησί, καλό θα είναι να επιλέξεις ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι ο ιδανικός σύντροφος. Τα ταμπά είναι από τα must χρώματα του καλοκαιριού, με τη σαγιονάρα και αυτά με τις μεταλλικές λεπτομέρειες να εμφανίζονται σχεδόν σε όλες τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων για τη σεζόν ss 2024.

5. Η άνετη βερμούδα

Αν δεν θέλεις να πακετάρεις από τόσο νωρίς σορτσάκια και το ένα μακρύ παντελόνι σου είναι αρκετό, τότε η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή είναι η άνετη βερμούδα. Αυτό το νεανικό και cool κομμάτι που μπορεί να φορεθεί από την παραλία μέχρι και τα ζεστά βράδια -αν υπάρξουν- στο νησί. Επίλεξε μια βαμβακερή βερμούδα με χαμηλή ή μεσαία μέση σε γήινα χρώματα, ώστε να συνδυάζεται εύκολα και με τα υπόλοιπα κομμάτια της βαλίτσας.

+1. Το ελαφρύ jacket

Ένα κομμάτι που -πραγματικά- δεν πρέπει να παραλείψεις από τη βαλίτσα του νησιού είναι το ελαφρύ πανωφόρι. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος και ειδικά στα νησιά η υγρασία και ο αέρας καραδοκούν. Ένα τζιν πανωφόρι, ένα sporty, αλλά fashion αντιανεμικό ή ακόμη και ένα ελαφρύ bomber θα σε σώσουν τη δύσκολη στιγμή και θα σεταριστούν εξαιρετικά με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.