UPDATE

To Αnother Love έγινε το τραγούδι της επανάστασης στο Ιράν - Η αντίδραση του δημιουργού του, Tom Odell


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

To Αnother Love έγινε το τραγούδι της επανάστασης στο Ιράν - Η αντίδραση του δημιουργού του, Tom Odell
«Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω. Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές»

Οι ειδήσεις με δολοφονίες νεαρών κοριτσιών, εξαιτίας των μαλλιών τους και των χιτζάμπ, προκαλούν φρίκη. Και ταυτόχρονα ρίγος από τις διαδηλώσεις χιλιάδων γυναικών και ανδρών. Υλικό με βίντεο και εικόνες από διαμαρτυρίες στο Ιράν, κάνουν τον γύρο του κόσμου, με τα περισσότερα βίντεο να ηχούν στο background το τραγούδι του Tom Odell, «Another Love», το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2013.

Το συγκεκριμένο τραγούδι άρχισε να γίνεται και πάλι viral, όταν ένα απόσπασμά του άρχισε να χρησιμοποιείται επανειλημμένα για να συνοδεύσει μια σειρά από βίντεο διαμαρτυρίας. Χρησιμοποιείται ένα σύντομο clip που γυρίστηκε σε συναυλία του Άγγλου τραγουδιστή, στο οποίο το πλήθος ακούγεται να τραγουδά τους στίχους: «Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω / Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πάρα πολλές φορές, έτσι θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα είμαι τόσο γ@μημέν@ αγενής / Οι λέξεις πάντα κερδίζουν / Ξέρω όμως ότι θα χάσω».

Οι γυναίκες στο Ιράν τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούν το κλιπ ως soundtrack στα βίντεο διαμαρτυρίας τους ως απάντηση στον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη για για απρεπή ενδυμασία, επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της (μαντίλα). Η 22χρονη πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση, η αστυνομία αρνείται την κακομεταχείριση και υποστηρίζει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά η οικογένειά της το αμφισβητεί.

Στο Ιράν πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι.

H αντίδραση του τραγουδιστή Tom Odell για το τραγούδι του στα βίντεο από το Ιραν

Σχολιάζοντας τα βίντεο από τις διαμαρτυρίες ο Οdell είπε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν. Στέλνω την αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπερασπίζονται τις γυναίκες».

@tompeterodell #mahsaamini ♬ Heal - Tom Odell

TAGS