Μην ακούς τους γονείς σου για τα οικονομικά σου: Οι 4 χειρότερες συμβουλές που σου δίνουν

Πότε μπορείς να κλείσεις τα αυτιά, να τους κοιτάξεις κατάματα και να πεις "OK, boomer"

Οι γονείς σου θέλουν το καλό σου – κανείς δεν αμφέβαλε ποτέ για αυτό. Είναι 2023, όμως, και η πραγματικότητα που αντιμετωπίζεις δεν έχει καμία σχέση μ’ εκείνοι που βίωναν, όταν ήταν στην ηλικία σου. Έχεις ζήσει τόσα ιστορικά γεγονότα σε τόσο λίγο χρόνο, μία οικονομική κρίση που δεν λέει να τελειώσει και εξακολουθείς να δέχεσαι κήρυγμα περί αποταμίευσης. Τι κι αν δεν το ζήτησες ποτέ;

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, bestselling συγγραφέας, CEO κι επενδυτής Matt Higgins, έδωσε στο CNBC τις χειρότερες οικονομικές συμβουλές που δίνουν οι boomer γονείς. Διάβασέ τες παρακάτω, για να ξέρεις πότε να κλείνεις τα αυτιά σου.

«Έχε πάντα ένα Plan B»

Έρευνα έχει δείξει ότι και μόνο η σκέψη του Plan B σε κρατά μακριά από το Plan A, και το κίνητρο να το πραγματοποιήσεις. Αν έχεις στον νου σου ότι υπάρχει ενδεχόμενο αποτυχίας, απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από την επιτυχία.

«Μην περνάς τόση ώρα μπροστά σε μία οθόνη»

Οι οθόνες είναι το μέλλον της εργασίας. Εντάξει, κανείς δεν είπε να παίζεις video games 10 ώρες την ημέρα, αλλά το να περνάς χρόνο στον υπολογιστή για να μάθεις νέα πράγματα, είναι ό,τι πρέπει. Ό,τι χρειάζεσαι, βρίσκεται στην οθόνη σου.

«Δούλεψε σε μεγάλη εταιρεία»

Κάποτε, το να ξεκινήσεις την καριέρα σου από μία μεγάλη επιχείρηση, ήταν πράγματι βοηθητικό. Τότε, βέβαια, δεν γίνονταν μαζικές απολύσεις και, το να εργάζεσαι στον ίδιο χώρο για 30 χρόνια, ήταν φυσιολογικό. Τώρα, αντί να κοιτάς το όνομα της εταιρείας, δες τη θέση που θα αναλάβεις. Ακόμη κι αν είναι σε startup, θα σου δώσει ό,τι χρειάζεσαι.

«Αγόρασε σπίτι»

Στην Ελλάδα του 2023, το να αγοράσεις σπίτι μοιάζει πιο μακρινό κι από τη Σελήνη. Είναι προτιμότερο να μένεις στο ενοίκιο και να σου μείνουν χρήματα στην άκρη, παρά να δώσεις ένα μεγάλο ποσό για ένα σπίτι σε μικρή ηλικία, παίρνοντας δάνειο. Έχεις καιρό μπροστά σου, μην τα κάνεις όλα τώρα.