UPDATE

Bernard Arnault: Πώς και γιατί έχασε $11 δις μέσα σε μια μέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο


JTeam

24 Μαΐου 2023

Bernard Arnault: Πώς και γιατί έχασε $11 δις μέσα σε μια μέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Splash News
Όσα συμβαίνουν πίσω από τον όμιλο πολυτελείας LVMH

Όσο περίεργο και αν φαντάζει ο Bernard Arnault έχασε πρόσφατα $11 δις και μάλιστα μέσα σε μια μέρα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον όμιλο πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως Louis Vuitton, Tiffany & Co., Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs και άλλες.

Τη φετινή χρονιά, ο διάσημος Γάλλος επιχειρηματίας κατάφερε να δει τις μετοχές της εταιρείας του να εκτοξεύονται και τον ίδιο να σκαρφαλώνει στην κορυφή της λίστας, με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Κατάφερε μάλιστα να βρεθεί στην θέση νο 1, αφήνοντας πίσω του τον Elon Musk και τον Jeff Bezos.

Ο κόσμος της επιχειρηματικότητας ωστόσο, είναι αρκετά απρόβλεπτος και από τη μια στιγμή στην άλλη, τα κέρδη μπορούν να μετατραπούν σε χρέη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Γάλλου επιχειρηματία, ωστόσο η χθεσινή δεν ήταν και μια τόσο καλή ημέρα. (Αν και τι είναι 11 δις για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο;).


Μια ανησυχία όμως υπάρχει καθώς οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν κατά 5% στο Παρίσι. Γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη «βουτιά» τον τελευταίο χρόνο. Η πρώτη αυτή των μετοχών, έχει στερήσει από τον όμιλο, περίπου 30 δις, με αποκορύφωμα τα 11 δις, τη χθεσινή μόνο ημέρα.

Ακόμη και με το πρόσφατο selloff, ο Bernard παραμένει στην κορυφή με περιουσία που αγγίζει τα 191, 6 δις δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Μόνο για το 2023, έχει προσθέσει άλλα 29,5 δις στην περιουσία του.

Από που προήλθε η χθεσινή πτώση στις μετοχές της LVMH

Διάσημοι οικονομικοί αναλυτές δεν δίστασαν να εκφράσουν την ανησυχία τους, καθώς υπάρχει έντονη επιβράδυνση της οικονομικής και χρηματιστηριακής ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Η χθεσινή πτώση της τιμής της μετοχής της LVMH ήρθε μετά από ένα μακρύ κυνήγι στην τιμή της μετοχής ενώ παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο πολυτελείας στο Παρίσι που διοργάνωσε η Morgan Stanley επισήμαναν μια «σχετικά πιο υποτονική» απόδοση στις ΗΠΑ.