UPDATE

Η Αντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον Μπραντ Πιτ για λεηλασία της περιουσίας της - Νέες, άσχημες εξελίξεις στη δίκη


Τόνια Τζάφερη

11 Ιουλίου 2023

Η Αντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον Μπραντ Πιτ για λεηλασία της περιουσίας της - Νέες, άσχημες εξελίξεις στη δίκη
Splash News
Στη δικαστική διαμάχη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος

Είναι μια δικαστική διαμάχη η οποία ξεκίνησε στο μακρινό 2016, και όλα δείχνουν πως δεν θα τελειώσει σύντομα. Το διαζύγιο ανάμεσα σε Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ, μπορεί να εκδόθηκε το 2019, ωστόσο το μοίρασμα της κοινής τους περιουσίας γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο. Αυτή τη φορά, οι δυο ηθοποιοί και οι δικηγορικές τους ομάδες, έχουν εστιάσει στην πώληση μεριδίου της Chateau Miraval από την Αντζελίνα.

Η Chateau Miraval είναι μια εταιρεία και ένας αμπελώνας στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας, απ' όπου πήρε και το όνομά της, τον οποίο ο Μπραντ Πιτ αγόρασε με την Αντζελίνα έναντι σχεδόν 28 εκατομμυρίων δολαρίων το 2008. Τότε, οι δύο ηθοποιοί μοίρασαν 50/50 το κτήμα καθώς και την επιχείρηση παραγωγής κρασιού. Όταν όμως αποφάσισαν να χωρίσουν, η Τζολί πούλησε το μερίδιό της και τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Jenny.Gr
Splash News

Στα νέα δικαστικά έγγραφα που γίνονται γνωστά, αναφέρεται πως «o Πιτ και οι συνωμότες του κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία της Château Miraval με λεηλασία». Η Nouvel, η εταιρεία που πούλησε η Τζολί μαζί με το μερίδιο της στη ρωσική Stoli, ζητά αποζημίωση για ζημιές $350 εκατομμυρίων.

«Ο Πιτ καταχράστηκε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ξοδεύοντας εκατομμύρια σε ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανακαίνισης πισίνας η οποία κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια. Έχτισε και κατέστρεψε ένα τμήμα σκάλας τέσσερις φορές και ξόδεψε εκατομμύρια για να χτίσει ένα στούντιο ηχογράφησης», αναφέρεται στα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν εχθές κατά του Μπραντ.

Ακόμη, οι δικηγόροι της Nouvel αναφέρουν στο σχετικό έγγραφο, πως η κακή συμπεριφορά του Πιτ εντάθηκε όταν η Τζολί, πούλησε την Nouvel και το μερίδιο της από το Miraval στον Ρώσο επιχειρηματία Yuri Shefler, στον οποίο ανήκει και η Stoli Group.

«Γεμάτος με οργή που η Τζολί πούλησε το μερίδιο της σε άλλον, και όχι στον ίδιο, συμπεριφέρεται σαν ένα ανήλικο παιδί, δείχνοντας την άρνηση του να συμπεριφερθεί στη Nouvel σαν ένας ίσος επιχειρηματικός συνεργάτης», αναφέρεται. Η Nouvel, η πρώην εταιρεία της Αντζελίνας Τζολί, δήλωσε επίσης στο ίδιο νομικό έγγραφο ότι ο Μπραντ Πιτ «προέβη σε όλο και πιο εξωφρενικές ενέργειες για να διατηρήσει τον έλεγχο» του οινοποιείου και ότι φέρεται να «απογυμνώνει τον παραγωγό από τα περιουσιακά του στοιχεία».

Jenny.Gr
Splash News

Μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι του Πιτ δεν έχουν πάρει θέση στα νέα δικαστικά έγγραφα, ενώ ο ίδιος είχε μηνύσει την Τζολί το 2022, για την πώληση του μεριδίου της. Το ροζέ κρασί που δημιούργησαν ο Πιτ και η Τζολί με τη βοήθεια του οινοποιού Μαρκ Περίν έχει αποφέρει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη το 2022, σύμφωνα με τους Financial Times, και εξακολουθεί να έχει σταθερές τις μετοχές παρά τη διαμάχη του ζευγαριού.