UPDATE

Ένα χωριό στην Πορτογαλία πλημμύρισε με δύο εκατομμύρια λίτρα κρασιού


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα χωριό στην Πορτογαλία πλημμύρισε με δύο εκατομμύρια λίτρα κρασιού
2, 2 εκατομμύρια λίτρα κρασιού, πήγαν χαμένα

Στο χωριό «Σάο Λουρένκο ντο Μπάιρο» της Πορτογαλίας, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πραγματικά πρωτόγνωρο θέαμα, αφού είδαν τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια κρασιού.

Συγκεκριμένα 2,2 εκατομμύρια λίτρα κρασί πλημμύρισαν την πόλη, όταν δύο τεράστιες δεξαμενές κρασιού έσπασαν σε ένα αποστακτήριο. Για να καταλάβεις το μέγεθος του κρασιού που βρέθηκε να κυλά στους δρόμους, τα 2,2 εκατομμύρια λίτρα, μπορούν να γεμίσουν μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού, βρέθηκε σε χωράφια, ενώ κάποιο κατάφερε να ξεχυθεί και στους δρόμους.


Επιπλέον, υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσε να μολύνει ένα κοντινό ποτάμι, αλλά οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Η εταιρεία απόσταξης, Levira, ζήτησε συγγνώμη για τη ζημιά και δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το ασυνήθιστο ατύχημα.


«Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Δεσμευόμαστε πλήρως να καλύψουμε το κόστος που σχετίζεται με τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ζημιάς, με ομάδες έτοιμες να δράσουν άμεσα. Δεσμευόμαστε να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εταιρεία.

Κρίμα τόσο κρασί που πήγε χαμένο.