UPDATE

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα» -Δραματική μαρτυρία από το Φεστιβάλ στο Ισραήλ


Μάγκυ Πετροπούλου

5 Νοεμβρίου 2023

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα» -Δραματική μαρτυρία από το Φεστιβάλ στο Ισραήλ
pexels
Η 27χρονη αναγκάστηκε να παριστάνει τη νεκρή για να γλιτώσει

Η Νόαμ Μαζάλ Μπεν-Ντέιβιντ περιέγραψε σε συνέντευξή της όλες τις δραματικές στιγμές που έζησε στο φεστιβάλ Supernova στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς άρχισε την επίθεσή της.

Η ίδια κατάφερε να γλιτώσει αν και δέχτηκε δύο πυροβολισμούς, έναν στο πόδι και έναν στο ισχίο, επειδή κρύφτηκε πίσω από το πτώμα του φίλου της σε ένα κοντέινερ για δύο ολόκληρες ώρες.

Δίπλα της δεκάδες νεκροί, ανάμεσά της, όπως ήδη σας είπαμε και ο σύντροφός της, Ντέιβιντ Νέμαν.

«Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα. Άκουσα ένα κορίτσι να φωνάζει: “Σας παρακαλώ μην με πάρετε. Αφήστε με ήσυχη”. Αλλά ήθελαν να την απαγάγουν. Της έκαναν τρομερά, τρομερά πράγματα», είπε στην Express.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο Ντέιβιντ με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε “Αλλάχ Άκμπαρ” και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα. Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες».

Οι ένοπλοι μάλλον υπέθεσαν ότι ήταν νεκρή, καθώς βρισκόταν ανάμεσα στα πτώματα και έφυγαν.

Jenny.Gr
facebook

Λίγες ώρες μετά και με αιμορραγία από τις σφαίρες κατάφερε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά της. Τελικά την εντόπισαν οι Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και της έδωσαν βοήθεια.

Από τους 16 ανθρώπους που κρύφτηκαν στο κοντέινερ, μόνο τέσσερις κατάφεραν να ζήσουν.