UPDATE

#SwiftiesForPalestine: Οι φαν της Τέιλορ Σουίφτ απαιτούν να στηρίξει τη Γάζα - «Μίλα τώρα»


JTeam

4 Ιουνίου 2024

#SwiftiesForPalestine: Οι φαν της Τέιλορ Σουίφτ απαιτούν να στηρίξει τη Γάζα - «Μίλα τώρα»
«Ακόμη και η μικρότερη πράξη σου, θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στην ενίσχυση των εκκλήσεων για πραγματική αλλαγή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι από τις διάσημες που, σταθερά, ακολουθούν την τακτική «ναι μεν, αλλά», όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα. Και οι φαν της κάπως βαρέθηκαν –είναι φορές που πρέπει να πάρεις θέση και η γενοκτονία στη Γάζα είναι μία από αυτές. Της ζητούν, λοιπόν, κάτι πολύ απλό: «Μίλα τώρα».

Το hashtag #SwiftiesForPalestine τρένταρε στο Twitter. Οι Swifties, όπως ονομάζονται οι φανατικοί της Σουίφτ, φαίνεται πως περίμεναν κάποια δήλωσή της, έστω σε μορφή IG story, μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, που σκότωσε τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε χιλιάδες. Τότε, θέση πήραν ακόμη και άνθρωποι που είχαν μείνει σιωπηλοί, όπως η Αριάνα Γκράντε. Η Τέιλορ, πάλι έκανε σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Σε συναυλίες, κρατούν μεγάλα πλακάτ σε σχήμα καρπουζιού, άλλα που γράφουν «Απαιτούμε Δράση από τη Σουίφτ» και «Swifties For Palestine». Επίσης, στο Χ έχουν δημοσιεύσει ανοιχτή επιστολή, απευθυνόμενοι σε εκείνοι.

«Υπάρχουν παιδιά που καίγονται ζωντανά και αποκεφαλίζονται στη Ράφα οπότε ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΙΛΟΡ», γράφουν σε ανάρτηση.

«Ως διεθνώς αναγνωρισμένη και σημαντική καλλιτέχνιδα, η φωνή σου έχει τη δύναμη να επηρεάσει και να στρέψει την προσοχή σε καίρια προβλήματα που αγγίζουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως», αναφέρει η επιστολή. «Σήμερα, γράφω για να σε ενθαρρύνω να μιλήσεις κατά της ανθρωπιστικής κρίσης και της γενοκτονίας που κρατά δεκαετίες στην Παλαιστίνη».

«Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιδραστικών φωνών, έχει ζητήσει ειρήνη και δικαιοσύνη –κι όμως, η οδύνη συνεχίζεται. Η επιρροή σου ξεπερνά σύνορα και τα λόγια σου έχουν τη δύναμη να αγγίξουν και να ενεργοποιήσουν ένα ευρύ κοινό, ακόμη και ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα της γενοκτονίας. Μιλώντας για τη γενοκτονία των Παλαιστίνιων, όχι απλώς θα παρέμενες συνεπής, υπερασπιζόμενη τα θύματα, αλλά θα ενθάρρυνες εκατομμύρια θαυμαστές σου να ενημερωθούν και να βοηθήσουν», συνεχίζει η επιστολή.

«Ακόμη και η μικρότερη πράξη σου, θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στην ενίσχυση των εκκλήσεων για πραγματική αλλαγή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».