UPDATE

Δοκιμάσαμε τα 4 θρυλικά αμερικάνικα πιάτα που θα γίνουν η εμμονή σου τους επόμενους μήνες


Νατάσσα Σχοινά

26 Σεπτεμβρίου 2024

Δοκιμάσαμε τα 4 θρυλικά αμερικάνικα πιάτα που θα γίνουν η εμμονή σου τους επόμενους μήνες
Το food destination που δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από το πρόγραμμά σου

Η Αμερική κρύβει πολλούς γευστικούς «θησαυρούς». Πιάτα που αντικρίζοντάς τα από μακριά, μας κάνουν να θέλουμε να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια για ΗΠΑ και μόνο για να τα δοκιμάσουμε (σ.σ. Ικανές είμαστε). Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, δε χρειάζεται παρά να επισκεφθούμε τα TGI Fridays που από τις 24 Σεπτεμβρίου μάς ταξιδεύουν από την ανατολική στη δυτική ακτή κατά μήκος της εμβληματικής διαδρομής Route 66, δοκιμάζοντας τα πιο θρυλικά πιάτα της αμερικανικής κουζίνας.

Εμείς επισκεφθήκαμε τα TGI Fridays™ στο Κολωνάκι, τα οποία έχουν απογειώσει την αμερικανική ατμόσφαιρα, προσθέτοντας στο κατάστημα διάσημα landmarks των Η.Π.Α, όπως το Νεοϋορκέζικο Άγαλμα της Ελευθερίας, το γλυπτό LOVE της Φιλαδέλφεια, το εμβληματικό Hollywood sign και το Walk of Fame. O ταλαντουχος artist b. χαρίζει λίγο από το street art της Φιλαδέλφειας στον χώρο, χρησιμοποιώντας λειτουργικά αντικείμενα, όπως τα σουπλά και οι στολές του προσωπικού, ως καμβά για τα custom έργα τέχνης του.

Παρακάτω θα δεις τα φανταστικά Epic Eats from East to West που μόλις έφτασαν στον κατάλογο.

Sriracha Honey Chicken & Waffle

Jenny.Gr

Το γευστικό μας ταξίδι ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και τη γειτονιά του Harlem, όπου σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία έχει τις ρίζες του αυτό το θεσπέσιο πιάτο που κάνει τη ζωή να φαντάζει πιο ωραία και γλυκιά -μεταφορικά και κυριολεκτικά- και μόνο που υπάρχει. Το Sriracha Honey Chicken & Waffle είναι απλά ένα… όνειρο! Το buttermilk fried chicken είναι τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό στο εσωτερικό και δεσπόζει πάνω σε μία αλμυρή βάφλα από μπέικον και τυρί Colby. Επιπλέον, περιχύνεται και με Sriracha honey glaze και δροσερή sour cream, για να τερματίσει την έννοια του «κολασμένου» φαγητού που επάξια έχει κερδίσει.

Philly Cheesesteak Sandwich

Jenny.Gr

Εδώ, οι συστάσεις είναι περιττές. Έχεις διαβάσει για αυτό. Το έχεις δει σε φωτογραφίες. Έχεις παρακολουθήσει τους αγαπημένους σου τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές να τρελαίνονται στην πρώτη του μπουκιά. Στα TGI Fridays™, το Philly Cheesesteak Sandwich βρίσκεται στα καλύτερά του. Το λεπτοκομμένο tri tip Αργεντινής μπλέκεται με τις σωταρισμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές και «ντύνεται» με λιωμένο cheddar σε ψημένο ψωμί, ώστε να σου δώσει το… perfect bite!

Υ.Γ. Να ευχαριστήσουμε τα αδέρφια Pat και Harry Olivieri που λέγεται ότι το εμπνεύστηκαν κάπου στη Νότια Φιλαδέλφεια τη δεκαετία των 30s. Good job, guys!

Pork Belly Burnt Ends

Jenny.Gr

Κατεβαίνοντας λίγο πιο νότια στον χάρτη της Αμερικής, στην πολιτεία του Τενεσί, υπάρχει ένα παραδοσιακό πιάτο που αγαπούν οι ντόπιοι και αποζητούν οι περαστικοί: τα Pork Belly Burnt Ends.

Κάνε, λοιπόν, εικόνα σιγομαγειρεμένες μπουκιές χοιρινής πανσέτας, καραμελωμένες με Smokey BBQ sauce οι οποίες συνοδεύονται από τραγανά Frizzled Onions στην κορυφή τους, σπιτικό πουρέ πατάτας (σ.σ. Ναι, ναι, τον κλασικό, υπέροχο των TGI Fridays™) και ψητό καλαμπόκι. Επειδή εμείς τις δοκιμάσαμε, το αποτέλεσμα είναι όσο juicy και λαχταριστό μπορείς να φανταστείς.

Wicked Chicken

Jenny.Gr

Η γευστική μας διαδρομή ολοκληρώθηκε με μία στάση στη Νέα Ορλεάνη με τη χαρακτηριστική της μουσική, την κρεολική και κατζούν κουζίνα και τους εορτασμούς στο ξακουστό French Quarter. Εκεί βρίσκεται η έμπνευση για το τέταρτο θρυλικό πιάτο που βρίσκεται τώρα στα TGI Fridays™, το Wicked Chicken. Πρόκειται για κοτόπουλο μαριναρισμένο με τα χαρακτηριστικά Cajun μπαχαρικά που σωτάρεται σε στυλ blackening και περιχύνεται με Cajun Cream Sauce… Ξεκάθαρα το πιάτο που μπει στην κορυφή των γευστικών σου προτιμήσεων!

Πού θα ζήσεις την αυθεντική αμερικανική εμπειρία: Σε όλα τα καταστήματα TGI Fridays™σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε τα TGI Fridays™ σε Facebook και Instagram για να μαθαίνεις πρώτη όλα τα νέα της αγαπημένης σου αλυσίδας.

Advertorial