UPDATE CITY BLOGGING

11 λόγοι για να μείνεις σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο


10 Ιουνίου 2016

hum-1.jpg

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνεις ποιά φίλη σου είναι διαθέσιμη για να “αλωνίσετε” στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης. Υπάρχουν, όμως, 11 λόγοι για να μείνεις σπίτι μαζί με τον καλό σου, το άλλο σου μισό, το στεφάνι σου. Και εξηγούμαι:

Project #Euro2016… Οι δέκτες των τηλεοράσεων βγαίνουν στα μπαλκόνια, οι μπύρες παγώνουν στα ψυγεία, τα delivery παίρνουν φωτιά (σουβλάκια, πίτσα, σούσι ότι τραβάει η όρεξη του καθενός).

Να τα πάρουμε από την αρχή… σου θυμίζει κάτι η λέξη Euro; Ναι καλέ, αυτό που σηκώσαμε πριν ακριβώς 12 χρόνια στην Πορτογαλία και εσύ βγήκες στους δρόμους. Θυμάσαι τότε που στα όνειρα σου ερχόταν ο Ζαγοράκης (ο αρχηγός), ο Νικοπολίδης (ο τερματοφύλακας), ο Σεϊταρίδης, ο Δέλλας (γνωστός και ως Κολοσσός), o Βρύζας, ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης, ο Ντέμης (ναι ο Νικολαϊδης), ο Τσιάρτας (γνωστός και ως μάγος), ο Φύσσας (ο χορατατζής), ο Κατσουράνης, ο Χαριστέας (ο γκολτζής), ο Γιαννακόπουλος, ο Χαλκιάς, ο Κατεργιαννάκης, ο Καφές, ο Καψής, ο Λάκης, ο Γκούμας, ο Βενετίδης και ο Νταμπίζας. Εύχομαι στα όνειρα σου να μην ερχόταν το δικό μου άλλο μισό, το στεφάνι μου και πατέρας των παιδιών μου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο πιο νέος τότε, γιατί θα παρεξηγηθούμε…. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Ε κάθε τέσσερα χρόνια το “πανηγύρι” επαναλαμβάνεται… και φέτος ήρθε και πάλι αυτή η στιγμή που τα αγόρια θα καρφωθούν μπροστά στην τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση από τα γήπεδα της Γαλλίας. Για να μην είσαι στην απέξω, σου παρουσιάζω 11 λόγους για να παρακολουθήσεις και εσύ το φετινό Euro… και έχουν όλοι ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια μια ντουζίνα άντρες (11 βασικοί + 1 αναπληρωματικός) στα πόδια σου αυτό το καλοκαίρι.

iker-casigias-650

#11 Ικέρ Κασίγιας (τερματοφύλακας εθνική Ισπανίας). Αυτό το αγόρι έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μας. Χαρισματικός τερματοφύλακας από τις ακαδημίες της Ρεάλ, διέπρεψε και σήκωσε πρωταθλήματα, κύπελλα και Ευρωπαϊκά. Τώρα παίζει στην Πόρτο - μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας. Λίγες ημέρες πριν υποδέχτηκε το δεύτερο παιδί του, γιο πάλι. Παντρεμένος με την κουκλάρα Σάρα Καρμπονέρο με την οποία γνωρίστηκαν στα ισπανικά γήπεδα καθώς κάλυπτε αγωνιστικό ρεπορτάζ.

assets_LARGE_t_249961_54547755

#10 Σέρχιο Ράμος (αμυντικός εθνική Ισπανίας) γεννήθηκε το 1986. Ναι. μην απορείς γεννιόντουσαν παιδιά και τότε! Ξεκίνησε από την πόλη του φλαμένκο τη Σεβίλλη. Τη σήμερον αγωνίζεται στη Ρεάλ και για να την πεις στο αγόρι σου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο φετινό Champions League. Δυστυχώς για σένα, είναι παντρεμένος και πατέρας...

de+rossi

#9 Ντανιέλε Ντε Ρόσι, αμυντικός μέσος εθνικής Ιταλίας. Παίζει στη Roma, μαζί με το θρύλο και αρχηγό της Τότι! Παίκτης πασπαρτού... Μπορεί να επιτίθεται και να αμύνεται εξίσου καλά. Γεννήθηκε το 1983 εάν σου λέει κάτι...

2016010300439_164352764

#8 Αντρέι Κράμαριτς: Επιθετικός στην εθνική Κροατίας. Αυτό το αγόρι το ξέρω. Ευθυτενής και όμορφος. Δεν είναι βασικός, αλλά ποιος νοιάζεται; Πληροφοριακά παίζει στη Dinamo Zagreb. Τσέκαρε τον στον πάγκο... Εάν και ποτέ δεν ξέρεις... Μπορεί να τον δεις και στο χορτάρι!

Τζέραρντ Πικέ

#7 Τζέραρντ Πικέ: Αμυντικός στην εθνική Ισπανίας. Παίκτης της Barcelona. Τον χαίρεται η Σακίρα! Εδώ τελειώνει η κουβέντα!

Eden-Hazard

#6 Εντέν Αζάρ, επιθετικός στην εθνική Βελγίου. Γεννήθηκε το 1991... Έπαθες ένα σοκ; Και εγώ! Παίζει στη γνωστή και μη εξαιρετέα Chelsea... Έχει πάρει βραβεία και διακρίσεις και ας είναι μόλις 25 ετών... Σωστό κελεπούρι!

b3d9242813ff17404a03408189f6256d_L

#5 Γκρατσιάνο Πελέ: Το νούμερο 9 της εθνικής Ιταλίας... Αγαπημένο νούμερο για κάθε επιθετικό. Παίζει στη Σαουθάμπτον... Στο αγγλικό πρωτάθλημα!

454484 878

#4 Τιάγκο Μότα... Εθνική Ιταλίας. Μέσος. Γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1982. Παίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Juventus.

qjElU6g8XCoc2s6gnI3d

#3 Ματς Χούμελς... Δεν έχω λόγια! Αμυντικός στην εθνική Γερμανίας! Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1988. Ύψος 1,91.

Foto-Wallpaper-Keren-Kualitas-HD-Alvaro-Morata

#2 Αλβάρο Mοράτα, Ισπανός. Γεννήθηκε το 1992 (θα μπορούσε να είναι γιος μου!!!) παίζει στη Juventus ως επιθετικός... Στην εθνική Ισπανίας φοράει το νούμερο 7.

Ολιβιέ Ζιρού

#1 Ο Ολιβιέ Ζιρού είναι Γάλλος επιθετικός που αγωνίζεται στην Άρσεναλ (αγγλικό πρωτάθλημα). Γεννημένος το 1986 θεωρείται από τους πιο sexy παίκτες στην Αγγλία. Τίτλοι όπως Έλληνας θεός έχουν γραφτεί αρκετές φορές για χάρη του!

cristiano-ronaldo-is-reportedly-being-paid-22-million-to-not-appear-in-martin-scorseses-new-movie

Αναπληρωματικός... Κάτι σαν bonus track ο Cristiano Ronaldo! Προσωπικά δεν μου αρέσει (εθνική Πορτογαλίας για να μην ξεχνιόμαστε) αλλά ξέρω ότι σου αρέσει για τους κοιλιακούς του και το μεσογειακό του ταμπεραμέντο. Εύχομαι παρ’όλα αυτά να το σηκώσει. Του το στερήσαμε στο "σπίτι" του το 2004... Καιρός να το σηκώσει! Forca!

Εάν τώρα δεν θέλεις να ακούς τη φωνή του sportscaster (αυτού που μεταδίδει τον αγώνα) άκου το επίσημο τραγούδι του Euro This one is for you από τον David Guetta και τη Zara Larsson ή εάν είσαι νοσταλγική, όπως εγώ και έχεις αναμνήσεις, το τραγούδι του Euro 2004 τότε που η φωνή της Nelly Furtado μας ξεσήκωνε με το Forca…

Εάν πάλι δεν σου κάνει “κλικ” κανένας από τους λόγους που σου παρέθεσα… η περίπτωση σου είναι ανίατη… Σε αυτή την περίπτωση πάρε τη φίλη σου και πήγαινε στην πιο ωραία αστική πλατεία της πόλης, την πλατεία με τη ρωσική εκκλησία για να απολαύσεις ένα παγωμένο ποτήρι κρασί By The Glass οπού θα βρεις την ιδιοκτήτρια Φωτεινή, μια φοβερή τύπισσα με πολλές ιστορίες και εκλεπτυσμένο γούστο. Θα την αναγνωρίσεις αμέσως από το μοναδικό της στυλ (κοντό μαλλί και στιλάτα γυαλιά). Θα σου προτείνει ποικιλίες αλλά και πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Εγώ κατεβάζω ρολά προς το παρόν γιατί έφτασε η ώρα της σέντρας…. και σε αυτό το Euro υποστηρίζω έναν "Έλληνα"… το δικό μας Φερνάντο Σάντος! Forca Portugal….