Παραστάσεις διεθνών καλλιτεχνών που φέρνουν την Άνοιξη

Greek National Opera

Tέσσερις παραγωγές διεθνών δημιουργών θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες ανανεώνοντας την ατζέντα των παραστατικών τεχνών.

Η πανδημία είναι αδυσώπητη. Οι επισκέψεις των διεθνών ονομάτων στη διάρκεια του χειμώνα, προσκεκλημένων των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών της πόλης ή αφομοιωμένων σε δικές τους παραγωγές είναι ορατά περιορισμένες συγκριτικά με αυτές προηγούμενων χρόνων. Παρόλα αυτά, οι πρώτοι μήνες του 2022 έχουν ενδιαφέροντα events – χορού κατά κύριο λόγο – που θα ανανεώσουν την παραστασιακή ατζέντα της Άνοιξης. Γίρι Κίλιαν επί δύο, Μπρούνο Μπελτράο, Οχάντ Ναχαρίν αλλά και ο Γιώργος Λάνθιμος με την ‘Εμμα Στόουν καταφθάνουν στις μεγάλες σκηνές της Αθήνας από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Netherlands Dance Theater στο Μέγαρο Μουσικής

Η φημισμένη χορευτική ομάδα της Ολλανδίας που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον πολιτιστικό οργανισμό του Μεγάρου σταθμεύει και φέτος στην Αθήνα με ένα ορμητικό χορογραφικό τρίπτυχο. Η Μαρίνα Μασκαρέλ, ο Μάρκο Γκέκε και ο ανανεωτής της, Γίρι Κύλιαν συνυπογράφουν τη νέα παραγωγή της ομάδας. Ο Κύλιαν επιστρέφει με το «Τoss of a Dice», ή αλλιώς «Ζαριά», την παράσταση με την οποία η NDT είχε κάνει το 2008 το θρυλικό ντεμπούτο της στο Μέγαρο. Η Μασκαρέλ και ο Γκέκε πάλι, θα παρουσιάσουν δύο νέες χορογραφίες σε εντελώς διαφορετικά στιλ που αναμένεται να κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην Ολλανδία τον προσεχή Φεβρουάριο.

Παραστάσεις 10-13 Μαρτίου

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr