UPDATE #NOW

Μαλβίνα Κάραλη ή όταν ο Ντοστογιέφσκι "αγκάλιασε" τον Τσιτσάνη


3 Φεβρουαρίου 2015

784957_l_-6-1.jpg

"Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα".

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Μαλβίνα. Συστάσεις δεν χρειάζεται κι ούτε χρειάστηκε ποτέ. Μόνο αφορμές χρειαζόταν η Μαλβίνα για να πυροδοτήσει "μπερδέματα", σκέψεις, γλέντια και γραπτά.

Γεννήθηκε στις 3 Φλεβάρη του 1952 στον Πειραιά και το όνομα που της δόθηκε ήταν Μαρία-Ελένη Σακκά. Κόρη καλής οικογενείας που ήθελε να χορεύει ξιπόλητη τσιφτετέλια και να μένει με τις υπηρέτριες στο υπόγειο, πάντα ταυτιζόταν άλλωστε με το υπόγειο, αυτό κρατάει τα θεμέλια, έτσι έλεγε. Το Αρσάκειο και το σπίτι της, που είχε στην πρώτη γραμμή κρεμασμένη τη φωτογραφία του βασιλιά, δεν την χωρούσαν, μέσα της ηχούσαν νταούλια ηπειρώτικα.

785079_23_5

Σπούδασε κυβερνητική στο Παρίσι κι εργάστηκε χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες όπως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία, ως αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01, με στήλες που άφησαν εποχή όπως το Επ' αυτοφόρω (Γυναίκα) & "Σαββατογεννημένη". Έκανε 3 παιδιά τη Μελίτα, τη Μαριανίνα και τον Μίνωα. Όσα τα παιδιά, τόσοι κι οι γάμοι με  τον έρωτα πάντα στο πρώτο τραπέζι. Όλοι όσοι είχαν φάει από τα χέρια της περιγράφουν μια συγκλονιστική και φιλόξενη μαγείρισσα.

784957_l_-6-

Ο έρωτας για τη Μαλβίνα ήταν το απόλυτο κεφάλαιο. Παλιρροιακά κύματα σηκωνόντουσαν μέσα σε αυτό το επικό πλάσμα με τα κατάμαυρα κοντοκουρεμένα μαλλιά και η ακραία βία του έρωτα ήταν το μόνο που την συνάρπαζε. Πιστή, δοτική, Οδαλίσκη. "Εμένα κάνε με κύκλο ομόκεντρο, να νιώθω τη συγγένεια. Και τότε η καλύτερή σου είναι η καλύτερή μου. Αλλά ομόκεντρο. Αλλιώς ζηλεύω. Κι όταν ζηλεύω γίνομαι έξυπνη. Και όταν γίνομαι έξυπνη, τα καταστρέφω όλα".

p.s. Με συγκινεί η περατζάδα της Μαλβίνας από τον κόσμο. Όταν μετράω τον εαυτό μου και χρεώνω στη μαμά μου μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα, διαβάζω πάντα το "Πιο πολύ, πιο πολλοί" και κάνω πως τα κουλαντρίζω όλα για λίγο.

Photo Credits: Σπ. Στάβερης