UPDATE #NOW

Ποια είναι τα απαραίτητα βιβλία για να προετοιμάσετε το πρωτάκι σας


18 Ιουνίου 2015

Η πρώτη μέρα του στη 1η τάξη του δημοτικού θα σηματοδοτήσει την αρχή μια μεγάλης περιόδου, της σχολικής. Για αυτή τη μεγάλη αλλαγή πρέπει να υπάρξει μια απαραίτητη προετοιμασία.

Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να βάλετε το παιδί σας σε μια προπαρασκευαστική διαδικασία. Μερικά χρήσιμα tips για το νέο του πρόγραμμα είναι τα εξής: ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την σωστή ανάπτυξή του. Η έννοια του προγράμματος όμως σε σχέση με την μελλοντική του καθημερινή υποχρέωση είναι βασική. Μπορείτε να αρχίσετε σιγά-σιγά να το ξυπνάτε νωρίτερα. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την ώρα, όσο πιο νωρίς το βάζετε να κοιμηθεί, τόσο πιο νωρίς θα το ξυπνάει.

Αρχίστε να προετοιμάζεται το χώρο μελέτης του παιδιού. Δημιουργήστε ένα δικό του χώρο για να διαβάζει. Φτιάξτε ένα μικρό γραφείο στα μέτρα του και διακοσμήστε το με αντικείμενα που του αρέσουν και του φτιάχνουν τη διάθεση. Χρησιμοποιήστε χρώματα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν, όπως το ανοιχτό πράσινο, το κίτρινο ή το γαλάζιο. Μάθετέ του ότι αυτός είναι ο δικός του χώρος κι αφήστε το να εγκλιματιστεί και να τον οικειοποιηθεί.

Τέλος, μπορείτε να του εμφυσίσετε την έννοια του σωστού προγραμματισμού. Είναι γνωστό πως για την καλύτερη δυνατή απόδοση με ότι κι αν καταπιάνεται κανείς, χρειάζεται ένα καλά συντονισμένο πρόγραμμα. Αρχίστε να μαθαίνετε το παιδί σας να ακολουθεί ένα πρόγραμμα. Φυσικά μπορεί να μην έχει διάβασμα, ιδίως το καλοκαίρι που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, μπορείτε όμως αντί αυτού να βρείτε παρόμοιες ασχολίες, όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες και ενασχόληση με τα μελλοντικά γνωστικά του εργαλεία, τα βιβλία.

Ακολουθεί λίστα με μερικά χρήσιμα βιβλία και ένα extra bonus book για μικρούς κατασκηνωτές.

[gallery-458535]