UPDATE #NOW

Ποινές για όσους καπνίζουν με παιδιά στο ΙΧ


1 Φεβρουαρίου 2018

pexels-photo.jpg

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας καλεί την Αστυνομία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτική Αστυνομία και υπηρεσίες της καθε Περιφέρειας), το Λιμενικό Σώμα και τους επιθεωρητές Υγείας να προβαίνουν σε ελέγχους και να αποστέλλουν στο υπουργείο τον απολογισμό τους.

 

Σε νέα εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας ζητά από τους αρμόδιους φορείς να τηρείται αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ και για όσους καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρέπεται από 50 έως 500 ευρώ.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κάπνισμα σε ΙΧ που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ για τον καπνιστή -ανεξάρτητα από το αν είναι οδηγός- το οποίο διπλασιάζεται αν πρόκειται για άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Επιπλέον, οι οδηγοί των οχημάτων με ανήλικους στο οποίο καπνίζει κάποιος θα επιβάλλεται αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για έναν μήνα, για κάθε παράβαση, ακόμη κι αν δεν τη διέπραξαν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος που επιβαίνει στο όχημα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα