UPDATE #NOW

To Facebook πλήρωνε ανθρώπους για να τους κατασκοπεύει


The Jennettes

31 Ιανουαρίου 2019

063-814600274.jpg

Άλλη μια μέρα ξημέρωσε που το Facebook πρέπει να απαντήσει μερικές άβολες ερωτήσεις.για θέματα ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η τεράστια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πλήρωνε 20$ το μήνα σε εφήβους κι ενήλικες για να αποκτά πληροφορίες για τα δεδομένα τους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Φαίνεται πως το δημοφιλές μέσο έτρεχε ένα πρόγραμμα, με το όνομα "Project Atlas", το οποίο ζητούσε από πρόθυμους χρήστες iPhone και Android να δώσουν στο Facebook πρόσβαση στο κινητό και τα δεδομένα τους.

Ένας αντιπρόσωπος του Facebook υπερασπίστηκε το πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια έρευνα όπως όλες αυτές που κάνουν οι εταιρείες για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. "Δεν μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με άλλους και οι συμμετέχοντες μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν", επισημαίνει.

To πρόγραμμα μοιάζει να είναι στοχευμένο στους εφήβους, όμως η συναίνεση των γονέων είναι απλώς ένα κουτάκι που συμπληρώνεται με tick. Πάντως, η αποκάλυψη αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί φαίνεται ότι ακόμα και μετά τα σκάνδαλα του 2018, το Facebook συνεχίζει να χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών με αμφίβολο τρόπο.

Δείτε ακόμη: Φωτογραφίζοντας τοπία μέσα από ένα κινητό