UPDATE #NOW

#lotsofsocks: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down φορώντας διαφορετικές κάλτσες


The Jennettes

21 Μαρτίου 2019

53109701_257853431821912_149145051600695823_n.jpg

H 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Kαθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κι αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012. Στόχος της είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε σχέση με το σύνδρομο, αλλά και ο εορτασμός της διαφορετικότητας.

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε η 21η Μαρτίου (21/3).

Το σύνθημα της σημερινής ημέρας είναι "Lots Of Socks", δηλαδή "πολλές κάλτσες". Πρόκειται για μια πολύ απλή, αλλά πολύ δυνατή καμπάνια, η οποία προτρέπει τους ανθρώπους να φορέσουν διαφορετικού χρώματος κάλτσες, για να τιμήσουν τη διαφορετικότητα. Στόχος είναι, με αυτήν την αφορμή, να μιλήσουμε για την ισότητα ευκαιριών, τη μοναδικότητα, την αποδοχή και την ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων σε κάθε δραστηριότητα.

Εάν θέλετε κι εσείς να συμμετάσχετε σε αυτήν την καμπάνια, φορέστε τις αταίριαστες κάλτσες σας με υπερηφάνεια για να γιορτάσετε τη διαφορετικότητα. Εάν θελήσετε να τις ανεβάσετε στα social media, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τα hashtags #lotsofsocks #rockyoursocks #worlddownsyndromeday

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So we didn't manage to get an odd sock pic on the 21st (hectic day!) but here's a few from dancing on Tuesday ? Thanks so much for all the support from everyone, it's been amazing to see! ??❤️ ? . . . . . . . . . . . . . . . #daughter #daughtergoals #downsyndrome #downsyndromeawareness #downsyndromeawarenessday #21stmarch #t21 #t21love #designergenes #morealikethandifferent #changingthefaceofbeauty #wouldntchangeathing #awareness #acceptance #oddsocks #rockyoursocks #ballerina #babyballerina #tinydancer #dancer #ballet #nothingdown #nothingdownaboutit #iamable #dontbesorry #myworld

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Lennon (@chloe_zebedeemodel) στις

.Δείτε ακόμη: Ένα αξιολάτρευτο 2χρονο κορίτσι με σύνδρομο Down γίνεται μοντέλο