UPDATE #NOW

Μητέρα φωτογράφος σπάει τα στερεότυπα και φωτογραφίζει την κόρη της αθλήτρια και πριγκίπισσα


The Jennettes

19 Απριλίου 2019

56718524_.jpg

Η Heather Mitchell είναι μια μαμά που το επάγγελμά της είναι φωτογράφος και εμπνέεται από όσα συμβαίνουν στη ζωή των παιδιών της. Πρόσφατα λοιπόν, ενώ είχε ένα διάλογο με μια άλλη μητέρα και συζητούσαν για το αν οι κόρες τους είναι αθλητικές ή πιο κορίτσια, αποφάσισε να σπάσει αυτό το στερεότυπο δημιουργώντας αντιφατικές εικόνες!

Μέσα από τον προβληματισμό: « Γιατί ένα κορίτσι να πρέπει να επιλέξει»; « Γιατί τα παιδιά να έχουν ταμπέλες»; δημιούργησε μια όμορφή συλλογή από φωτογραφίες που δείχνουν τόσο τη μικρή της κόρη όσο και άλλα κορίτσια να είναι ντυμένες πριγκίπισσες ενώ κάνουν κάποιο άθλημα. Οι εικόνες έχουν πράγματι πολύ ενδιαφέρον καθώς «γκρεμίζουν» διαχρονικά στερεότυπα που έχουν τις ρίζες τους πολλά χρόνια πίσω. Με αυτό το τρόπο θέλει να αφυπνίσει τους γονείς να μη δίνουν ταμπέλες στα παιδιά τους γιατί μπορούν να είναι ό,τι αυτά επιθυμούν!

Οι φωτογραφίες της έγιναν viral στο Facebook, πολλοί γονείς τις θαύμασαν και ήθελαν και τα παιδιά τους να φωτογραφηθούν με το ίδιο concept. Ας ελπίσουμε ότι θα αφυπνιστούν και άλλοι γονείς!

Δείτε ακόμη:

Τα 15 πιο συγκλονιστικά φωτορεπορτάζ της χρονιάς που πέρασε