UPDATE #NOW

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου


The Jennettes

9 Μαΐου 2019

julie-joh58-unsplash.jpg

Εγκαινιάστηκε η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος που λειτουργεί ήδη στη Β΄ Νεογνολογική Κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου προσφέροντας την δυνατότητα για τροφή στα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος.

Είναι μια υπερσύγχρονη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, η οποία δημιουργήθηκε σε κατάλληλους χώρους και υποδομές και θα βοηθήσει πολλές μητέρες και βρέφη.

Η δημιουργία της ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς έρχεται να καλύψει ένα κενό, δεδομένου ότι η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος για δότριες μητέρες λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στην Αθήνα και δεν επαρκούσε για τις ανάγκες όλης της χώρας.

Η προσφορά της Τράπεζας γίνεται καθημερινά γνωστή και το ενδιαφέρον από μητέρες δωρήτριες οι οποίες θηλάζουν και έχουν περίσσευμα γάλακτος συνεχώς μεγαλώνει.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου υποστηρίζει τη μητρότητα και παρέχει συμβουλευτική στήριξη στις γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό αλλά και στην περίοδο του θηλασμού, με αποτέλεσμα το 80% των γυναικών που γεννούν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να καταφέρνουν να θηλάσουν.

Δείτε ακόμη:

Annie Wang: H μητέρα που κατέγραψε τo γιο της να μεγαλώνει μέσα από 9 εντυπωσιακές φωτογραφίες