UPDATE #NOW

Η viral φωτογραφία της Greta Thunberg από το ταξίδι της με τρένο, που διχάζει


16 Δεκεμβρίου 2019

Η viral φωτογραφία της Greta Thunberg από το ταξίδι της με τρένο, που διχάζει

Η 16χρονη ακτιβίστρια, Greta Thunberg προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε μια γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων για μια φωτογραφία που δημοσίευσε, κάτω από την οποία δήλωσε πως είχε κάνει ένα ταξίδι χωρίς θέση σε ένα υπερπλήρες τρένο. 

Η Thunberg είχε βρεθεί στο Τορίνο για μια τοπική κινητοποίηση και θέλησε να επιστρέψει με το τρένο στη Σουηδία, μέσω Ελβετίας και Γερμανίας καθώς αποφεύγει τα αεροπλάνα γιατί εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες ρύπων, που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή. 

Το ταξίδι αυτό ωστόσο διαρκεί πάνω από δεκαπέντε ώρες και απαιτεί τουλάχιστον τρεις αλλαγές τρένων. Η φωτογραφία που έγινε viral την Κυριακή, δείχνει τη νεαρή ακτιβίστρια να κάθεται ταλαιπωρημένη ανάμεσα σε βαλίτσες στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE).

Το μήνυμα της Greta μέσω Twitter, «Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα…», προκάλεσε την αντίδραση των γερμανικών σιδηροδρόμων, καθώς γράφτηκε την ημέρα που οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι ξεκίνησαν μια νέα διαφημιστική καμπάνια για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό ότι εγκαινιάζουν νέα δρομολόγια, διευκολύνοντας τα ταξίδια. 

Ενώ η πρώτη αντίδραση από τη DB μέσω Twitter, ήταν ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της, το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε ένα άλλο tweet με διαφορετικό περιεχόμενο: «Αγαπητή Γκρέτα, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση».