UPDATE #NOW

#stayhome: 5 σειρές του Netflix που θα σας κάνουν συντροφιά αυτές τις μέρες


The Jennettes

15 Μαρτίου 2020

#stayhome: 5 σειρές του Netflix που θα σας κάνουν συντροφιά αυτές τις μέρες

Όταν αναζητούμε ιδέες για το πως θα περάσουμε χαλαρά χρόνο στο σπίτι μας είτε μόνοι μας είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το πρώτο στη λίστα με τα πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε είναι οι σειρές. Το Netflix έχει μπει στη ζωή μας και αυτές τις μέρες που #μένουμε_σπίτι δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε μια καλή σειρά για συντροφιά.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις καλύτερες σειρές που σας προτείνουμε:

#1.The end of the f**ing world

Η "σκοτεινή" αυτή σειρά ακολουθεί τον 17χρονο ψυχοπαθή ( κατά τον ίδιον) James και την ατίθαση συνομήλικη του Alyssa σε ένα ανεπανάληπτο road trip. Με όπλα το μαύρο χιούμορ και τα εμβληματικά soundtracks (ίσως το σημαντικότερο στοιχειό της σειράς) καταφέρνει να αναδείξει την αντιφατικότητα των δυο χαρακτήρων, ενώ συγχρόνως προσδίδει έναν λογικό παλμό στο παράλογο.

#2. Sex education

Ο Otis είναι ένας ευγενικός έφηβος με μητέρα σεξοθεραπευτρια. Η ζωή του αλλάζει όταν μαζί με την συμμαθήτριά του, Maeve, αποφασίζουν να "μεταφέρουν" το επάγγελμα τη μητέρας του στο χώρο του σχολείου. Οι δυο ήρωες βοηθούν τους συνομήλικους τους να σπάσουν τα σεξουαλικά taboo ενώ συγχρόνως εκτυλίσσεται μεταξυ τους ένα αξιοπερίεργο love story.

#3.The sinner

Η συγκλονιστική αυτή σειρά αποτελείται από δύο αυτοτελές σεζόν με κοινό παρανομαστή την εξής απορία: γιατί ένας φυσιολογικός άνθρωπος να διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα;

Στη πρώτη σεζόν ο ντετέκτιβ Harry επιχειρεί να διαλευκάνει την δολοφονία ενός άνδρα από μια νεαρή μητέρα και αρνείται να δεχτεί ότι δεν υπάρχει κίνητρο πίσω απο την συγκεκριμένη ενέργεια.

Στη δεύτερη σεζόν ο Harry έρχεται αντιμέτωπος με μια διπλή δολοφονία με δράστη ένα ανήλικο παιδί, που μέχρι πρότινος ζούσε σε μια απομονωμένη αιρετική κοινωνία που ηγούνταν η μητέρα του.


#4. Daredevil

Δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα ο φαντασμαγορικός κόσμος της Marvel.

Εκεί οπού ο Matt Murdock, ένας φαινομενικά απλός δικηγόρος, μάχεται κατά της αδικίας. Ο Matt απέκτησε υπεράνθρωπες δυνάμεις όταν ένα δοχείο με ραδιενέργεια έπεσε πάνω του. Από τότε παλευει διαρκώς να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα στην αγαπημένη του περιοχή, Hell Kitchen, με το προσωνύμιo Daredevil.

Προσπαθεί να κρατήσει μυστική την ταυτότητα του από τους αγαπημένους του φίλους Carmen και Foggy, ενώ μάχεται μόνος του κατά του διαβολικού Fisk και έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα αν πρέπει εν τελει να ξεπεράσει τους ηθικούς φραγμούς του και να δώσει τέλος σε μια ζωή για να σώσει πολλές.

#5. Black Mirror

Μια καθηλωτική σειρά με 22 αυτοτελή επεισόδια που επικεντρώνεται στην σύγκρουση μεταξύ των μεγαλύτερων τεχνολογικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας του μέλλοντος με τα βαθύτερα ένστικτα μας. Το ερώτημα που σχηματίζεται είναι - η είσοδος της τεχνολογίας στις ζωές μας έχει μοιραία αρνητική πλευρά ή το πρόβλημα έγκειται στην αλόγιστη αξιοποίηση της από τους ανθρώπους;