UPDATE #NOW

Βάσεις 2020: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020


The Jennettes

28 Αυγούστου 2020

Βάσεις 2020: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020

Ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις 9:00πμ οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους, αφού πληκτρολογήσουν:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο)

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων οι οποίες θα αναρτηθούν στα Λύκεια μέχρι το μεσημέρι. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα αναγράφουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Προβλήματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι εντοπίζονται προβλήματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, οπότε χρειάζεται υπομονή.

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θερμά συγχαρητήρια προς τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε με σημερινό μήνυμά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ξεκινούν ένα «συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση», με νέες ευκαιρίες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να χτίσουν το μέλλον τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές τους.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε και σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει.

«Η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει» σημείωσε και συμπλήρωσε:«Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε».

Ακόμη, η κ. Κεραμέως έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των υποψηφίων, που -όπως ανέφερε- «ήταν δίπλα τους και σε αυτήν την πρόκληση». «Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει», κατέληξε η υπουργός στο μήνυμά της.

Πηγή: cnn.gr