UPDATE #NOW

Οι πιο περίεργοι διάδρομοι προσγείωσης στον κόσμο


The Jennettes

22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι πιο περίεργοι διάδρομοι προσγείωσης στον κόσμο

Ίσως να σας περνάει αδιάφορο πώς είναι διαμορφωμένος ο χώρος προσγείωσης ενός αεροδρομίου αλλά σίγουρα αν δείτε τους παρακάτω διαδρόμους, θα αλλάξετε αμέσως γνώμη.

#1. Διεθνές αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ

Παρότι το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, παραμένει ανέπαφο και λειτουργεί ακόμα. Είναι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, ωστόσο καθημερινά έρχονται και φεύγουν εκατοντάδες πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Οι κατασκευαστές εξηγούν ότι η μορφολογία του εδάφους δεν επέτρεπε να το κατασκευάσουν κάπου αλλού.

jenny.gr

#2. Διεθνές αεροδρόμιο Kansai

Η γη στην Ιαπωνία είναι δυσεύρετη. Έτσι λοιπόν όταν αποφάσισαν να κτίσουν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ξεκίνησαν από το μηδέν. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1987 και το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε 1994. Οι κατασκευαστές ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Σεισμοί, ασταθής πυθμένας στη θάλασσα είναι μόνο μερικά από τα εμπόδια που ξεπέρασαν. Mελετητές υποστηρίζουν ότι σε περίπου 50 χρόνια μπορεί το αεροδρόμιο να έχει βυθιστεί.

jenny.gr


#3. Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana

Το αεροδρόμιο Princess Juliana εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Οι πιλότοι μάλιστα μιλούν για πολύ επικίνδυνες προσγειώσεις, μιας και τα αεροπλάνα πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του νησιού. Όπως αναφέρουν είναι πολύ εύκολο να συγκρουστούν με κάποιο ψηλό φορτηγό.

jenny.gr

Δείτε ακόμη: