UPDATE #NOW

Ελληνικό #metoo: Πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων


25 Φεβρουαρίου 2021

Ελληνικό #metoo: Πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων

Η «ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου» θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή.

Στις 10:00 ξεκίνησε η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, σχετικά με την «ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου», όπου η κόντρα αναμένεται σκληρή. 

Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος την είχε προαναγγείλλει σημειώνοντας σχετικά: «Ο πρωθυπουργός ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων περιπτώσεων κακοποιήσεων, έκλεισε την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σειρά πρωτοβουλιών για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων περιπτώσεων κακοποιήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή για την «Ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου». 

Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε ως «υγιές» το κίνημα #MeToo τόνισε παράλληλα όμως πως «η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της Δικαιοσύνης». 

«Η πατρίδα μας εισέρχεται στον κύκλο του κινήματος #MeToo. Τα φαινόμενα παρενόχλησης εναντίον των πιο αδύναμων, ξεπερνούν σύνορα, τάξεις... Η αντιμετώπιση προϋποθέτει τη συστράτευση πολιτείας και πολιτών. 

Το #MeToo είναι κίνημα υγιές, αφορά την εργασία, το σπίτι τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο όταν αγγίζει την απεχθέστερη μορφή. Οφείλει να μην είναι τυφλό για να είναι και αποτελεσματικό. Να μην χάνεται στις φήμες για να μην ακυρώνεται.

Και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Μια αλυσίδα γεγονότων που θα μπορούσαν και μπορούν να μετατραπούν σε δεσμούς ενότητας και συναντίληψης. Η κοινή άμυνα σε τέτοια απειλή, είναι κίνηση απελευθέρωσης. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr