UPDATE #NOW

Carla Bruni: Η πρώτη αντίδραση στην καταδίκη του Nicola Sarkozy


The Jennettes

2 Μαρτίου 2021

Carla Bruni: Η πρώτη αντίδραση στην καταδίκη του Nicola Sarkozy
Η Carla Bruni σχολίασε την καταδίκη του Nicola Sarkozy, με μία φωτογραφία των δυο τους και ένα μήνυμα στήριξης στον σύζυγό της στο Instagram.

Η Carla Bruni σχολίασε την καταδίκη του Nicola Sarkozy, με μία φωτογραφία των δυο τους και ένα μήνυμα στήριξης στον σύζυγό της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram.

Ο Sarkozy έγινε ο δεύτερος πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Jacques Chirac. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Η ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε τόσο στον πρώην ανώτατο δικαστικό, όσο και στον δικηγόρο του Sarkozy, στον οποίο επιβλήθηκε και πενταετής απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος. Οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι και για παραβίαση επαγγελματικού απορρήτου.

Ο 66χρονος πρώην Πρόεδρος δεν πρόκειται πάντως να οδηγηθεί στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η έφεσή του εξάλλου έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Sarkozy ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 και διατηρεί επιρροή σε συντηρητικούς πολιτικούς κύκλους.

Εκτός της προεδρίας του, είναι πιο γνωστός για το γάμο του με τo πρώην supermodel και μουσικό Carla Bruni, η οποία έχει κατηγορήσει το αποτέλεσμα εναντίον του συζύγου της ως «σκάνδαλο» και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «αηδιαστικά ψέματα».

«Τι παράλογη επιμονή αγάπη μου. Η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα αναδειχθεί», έγραψε η Carla Bruni στον λογαριασμό της στο Instagram, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία της με τον σύζυγό της και το σχόλιο «αδικία» σε hashtag.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Sarkozy πρόσφερε στον δικαστικό μια θέση στο Μονακό, με αντάλλαγμα πληροφορίες για έρευνα αναφορικά με καταγγελίες ότι είχε δεχθεί παράνομα ποσά για την προεκλογική καμπάνια του το 2007.

Η δικηγόρος του πρώην προέδρου, δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση. Η ίδια έκανε λόγο για «εξαιρετικά σκληρή και παντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη απόφαση», ενώ πρόσθεσε ότι ο Sarkozy είναι «ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει για να αποδείξει την αθωότητά του».

Θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στις 17 Μαρτίου για την υπόθεση Bygmalion, σχετικά με τις δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις Προεδρικές εκλογές του 2012.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr