UPDATE #NOW

Πως μία έρευνα εταιρείας ποτών διαλεύκανε ένα έγκλημα 24 ετών


The Jennettes

21 Μαρτίου 2021

crime

Η πρόσκληση που στάλθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Christine Warren την κάλεσε να συμμετάσχει σε μια έρευνα για μια εταιρεία ποτών. Αλλά η εταιρεία δεν υπήρχε. Όταν λοιπόν, η Warren έστειλε την απάντησή της πίσω σε μία ταχυδρομική θυρίδα που είχε ενοικιαστεί από ντετέκτιβ, ο φάκελος μετέφερε αρκετό DNA της Warren ώστε να ταυτοποιηθεί με το DNA από έναν θρόμβο αίματος πλακούντα από το νεογέννητο που βρέθηκε νεκρό πριν από 24 χρόνια σε κάδο απορριμμάτων σε βενζινάδικο του Seattle.

Την 1η Μαρτίου οι αρχές ανέκριναν την Warren, ισχυριζόμενες ότι ήταν η μητέρα του νεογέννητου και εκείνη τελικά παραδέχθηκε ότι ήταν η γυναίκα από το βίντεο παρακολούθησης στο βενζινάδικο στις 18 Νοεμβρίου 1997, πριν από την ανακάλυψη του μωρού από έναν υπάλληλο που άδειαζε τα σκουπίδια. 

Η Warren, που είναι τώρα 50 ετών, συνελήφθη στο Seattle στις 11 Μαρτίου και κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού του βρέφους, το οποίο ο γιατρός που το είχε εξετάσει είχε αποφανθεί ότι είχε γεννηθεί ζωντανό. 

Τα διαδικτυακά αρχεία της φυλακή «King County», από την οποία αφέθηκε ελεύθερη η Warren τη Δευτέρα μετά την πληρωμή της εγγύησης των 10.000 $, δεν αναγράφουν εάν έχει εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Warren είπε στους ερευνητές ότι ο πατέρας του νεογέννητου είχε αντιδράσει αρνητικά στην απρόβλεπτη εγκυμοσύνη της και δεν είπε σε κανέναν άλλο γι’ αυτό ούτε είχε ιατρική περίθαλψη ενώ ήταν έγκυος.

Τη νύχτα που γεννήθηκε το μικρό αγόρι, η ίδια, 27 ετών τότε, επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο όταν άρχισε να βιώνει κράμπες, και ζήτησε από έναν φίλο της να σταματήσει σε ένα βενζινάδικο στο Lake City Chevron, όπου γέννησε. Στο βίντεο παρακολούθησης εισέρχεται στο κατάστημα στις 11:20 μ.μ. με ένα ρούχο τυλιγμένο γύρω από τη μέση της και φεύγει 14 λεπτά αργότερα.

jenny.gr

Η αστυνομία κλήθηκε στο βενζινάδικο στις 20 Νοεμβρίου 1997, από έναν υπάλληλο που είπε ότι όταν πήγε να αδειάσει το δοχείο απορριμμάτων στην τουαλέτα, ανακάλυψε το σώμα του βρέφους εκεί μέσα σε ένα πλαστικό κάλυμμα απορριμμάτων. Οι αρχές έμαθαν ότι ένας άλλος υπάλληλος είχε καθαρίσει νωρίτερα αίμα από την τουαλέτα. 

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ένας μάρτυρας εμφανίστηκε και δήλωσε στην αστυνομία ότι θυμάται να ανοίγει την πόρτα για τη γυναίκα του βίντεο, η οποία πήγε κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ μετά από λίγο άκουσε ένα μωρό να κλαίει.

Ένας ιατρός εξέτασε το μωρό, του οποίου ο ομφάλιος λώρος και ο πλακούντας ήταν ακόμη άθικτοι, και λέγοντας ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια αλλά αναθεώρησε το εύρημα ένα μήνα αργότερα σε ανθρωποκτονία, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Αλλά η αναζήτηση για τη μητέρα δεν οδήγησε πουθενά.

Το 2018 η αστυνομία άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση χρησιμοποιώντας το DNA από τη μητέρα που ανακτήθηκε από τη σκηνή του εγκλήματος και έστειλε αυτά τα δείγματα σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα του γονότυπου DNA μεταφορτώθηκαν στη συνέχεια στο GEDmatch, έναν δημόσιο ιστότοπο γενεαλογίας, ο οποίος επέτρεψε σε έναν ειδικό να εντοπίσει άτομα με δυνητικούς βιολογικούς δεσμούς με τη μητέρα.

Το όνομα της Warren προστέθηκε σε αυτήν τη λίστα τον περασμένο Μάρτιο. Η αστυνομία που στη συνέχεια ανακάλυψε ότι η Warren ζούσε στην περιοχή του Seattle κατάφερε επίσης να ταιριάξει τα φυσικά χαρακτηριστικά της με τη γυναίκα που είχε καταγράψει το βίντεο παρακολούθησης στο βενζινάδικο. Τότε έστειλαν στην Warren την ψευδή επιστολή, προσφέροντας μια δωροκάρτα σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της σε μια έρευνα ποτών με αρωματικό νερό, συλλέγοντας έτσι κρυφά το DNA της. Τελικά το δείγμα της βρέθηκε να ταιριάζει με το DNA που ελήφθη από τη σκηνή του εγκλήματος το 1997.

Στην ομολογία της η ίδια είπε ότι πίστευε ότι το νεογέννητο ήταν νεκρό, αλλά ότι ποτέ δεν ήλεγξε για σημάδια ζωής πριν τοποθετήσει το παιδί στον κάδο απορριμμάτων και το καλύψει με σκουπίδια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 έως 18 ετών εάν καταδικαστεί.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr