Η νότια Ιταλία σώζει τα χωριά της- Μας καλεί να μετακομίσουμε προσφέροντας μισθούς πολλών χιλιάδων δολαρίων

The Jennettes
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Η Νότιο-ιταλική περιοχή της Καλαβρίας σχεδιάζει να προσφέρει 33.000 δολάρια ΗΠΑ σε όσους θέλουν να μετακομίσουν σε ένα από τα πολλά χωριά της.

Το πρόγραμμα έρχεται ως μέρος των σχεδίων της Καλαβρίας για την αναστροφή της μείωσης του πληθυσμού. Πάνω από το 75% των πόλεων στην περιοχή έχουν λιγότερους από 5.000 κατοίκους η καθεμία, και η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να αναζωογονήσει αυτές τις περιοχές και να ξεπεράσει έναν συρρικνωμένο και γηράσκων πληθυσμό με τη νέα προσφορά.

Υπάρχουν όμως μερικές απαιτήσεις. Όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτηση, πρέπει να είναι 40 ετών και κάτω και να δεσμευτούν είτε να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση, είτε να αγοράσουν μια υπάρχουσα, είτε να είναι επαγγελματίες που χρειάζεται το χωριό.

«Θέλουμε αυτό να είναι ένα πείραμα κοινωνικής ένταξης», λέει ο Gianpietro Coppola, δήμαρχος του Altomonte. «Να προσελκύσουμε άτομα για να ζήσουν στην περιοχή, να απολαύσουν τις ρυθμίσεις, να χρησιμοποιήσουν άδεια σημεία της πόλης, όπως αίθουσες συνεδριάσεων και συνέδρια με internet υψηλής ταχύτητας. Ο αβέβαιος τουρισμός και τα σπίτια του ενός ευρώ δεν είναι οι καλύτεροι τρόποι ανανέωσης του νότου της Ιταλίας».

«Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να "αναπνεύσει" νέα ζωή σε κοινότητες μικρής κλίμακας», προσθέτει ο Gianluca Gallo, περιφερειακός σύμβουλος. «Θέλουμε να κάνουμε τη ζήτηση για θέσεις εργασίας να ικανοποιούν την προσφορά, γι' αυτό ζητήσαμε από τα χωριά να μας πουν τι είδους επαγγελματίες χάνουν για να προσελκύσουν συγκεκριμένους εργαζόμενους».

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε ακόμη: Ένα ζευγάρι αναδημιούργησε κλασικούς πίνακες ζωγραφικής

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits