UPDATE #NOW

Γάτες, ζωγραφική και Benedict Cumberbatch: Το trailer της ταινίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα


Κλέλια Φατούρου

24 Σεπτεμβρίου 2021

Γάτες, ζωγραφική και Benedict Cumberbatch: Το trailer της ταινίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα

Τέχνη, γάτες, Claire Foy και Benedict Cumberbatch. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία ταινία;

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία "The Electrical Life of Louis Wain" ξετυλίγει τη ζωή του καλλιτέχνη Louis Wain, ο οποίος έγινε γνωστός για τους μαγικούς πίνακές του, με πρωταγωνίστριες τις γάτες. Η ρομαντική ιστορία αγάπης με τη σύζυγό του, οι αδερφές του και μία εκκεντρική διαδρομή μέχρι τα γεράματά του.

«Η ασυνήθιστη πραγματική ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Louis Wain, οι παιχνιδιάρικοι και ενίοτε ψυχεδελικοί πίνακες του οποίου, βοήθησαν το κοινό στο να αλλάξει την οπτική που είχε για τις γάτες. Από τα τέλη του 1800, έως τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες ενός ανθρώπου που αποτελεί έμπνευση και αναζητά την απάντηση στα «ηλεκτρικά» μυστήρια του κόσμου. Προσπαθεί να κατανοήσει τη δική του ζωή αλλά και τη βαθιά αγάπη που νιώθει για τη σύζυγό του Emily Richardson», είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας.

Ο Benedict Cumberbatch και η Claire Foy (την είδαμε στους πρώτους κύκλους του The Crown) είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που μοιράζεται την αγάπη του για τις γάτες. Και εμείς οι cat lovers δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμε. Βλέπει σε εκείνες τον φόβο που συναντά το θάρρος και τον παραλογισμό στη συμπεριφορά (που μάλλον χαρακτηρίζει και τον ίδιο). Το cast συμπληρώνουν οι: Toby Jones, Andrea Riseborough, Sharon Rooney, Aimee Lou Wood, Hayley Squire, Stacy Martin, Phoebe Nicholls, Adeel Akhtar, Asim Chaudry, Richard Ayoade και Julian Barratt.

Οι guests που «κλέβουν» την παράσταση

Είναι δεδομένο ότι θα δούμε την ταινία για τις γάτες και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αλλά μόλις βρήκαμε 3 επιπλέον σπουδαίους λόγους. Τη φωνή της Olivia Colman στην αφήγηση, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Taika Waititi αλλά κυρίως τον μουσικό Nick Cave. Λίγη υπομονή μέχρι τις 22 Οκτωβρίου (σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες) και τις 5 Νοεμβρίου (στο Prime Video).