UPDATE #NOW

Short King Era: Η εποχή των ψηλών ανδρών τελείωσε και είμαστε πολύ έτοιμοι για αυτό


Στεφανία Παπαδημητρίου

24 Μαρτίου 2022

Short King Era: Η εποχή των ψηλών ανδρών τελείωσε και είμαστε πολύ έτοιμοι για αυτό
H εποχή που ένας άνδρας έπρεπε να είναι ψηλός για να έχει ισχύ, τελείωσε. Έτσι λέει το ίντερνετ, τουλάχιστον, και μας εισάγει στη short king era

«Ωραίος, αλλά κοντός», «Θέλω απλώς να μην τον περνάω, όταν φοράω τακούνια», «Μωρέ λίγο πιο ψηλός να ήταν και θα μου άρεσε» - ας είμαστε ειλικρινείς, τις φράσεις αυτές τις έχουμε πει είτε εμείς, είτε φίλες μας, ή και τα δύο.

Από πάντα, υπήρχε η αντίληψη πως οι ψηλότεροι άντρες είναι πιο επιθυμητοί και τώρα, έρευνα φαίνεται πως το επιβεβαιώνει. Συγκεκριμένα, μελέτη βρήκε ότι, προκειμένου να φανεί εξίσου ελκυστικός, ένας κοντός άνδρας θα πρέπει να κερδίζει περισσότερα χρήματα κι αυτό δεν είναι απλώς άδικο, αλλά μια προκατάληψη που έχει τις ρίζες της στον μισογυνισμό, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις κατά των αναπήρων. Αυτός είναι και ο λόγος που το ίντερνετ αποφάσισε να δράσει, έχοντας κουραστεί από την κυριαρχία των ψηλών, και ανατρέπει τα δεδομένα. Τη φετινή άνοιξη, πέρα από την εποχή του Κριού, έρχεται κι εκείνη του «short king».

Ο όρος short king δεν γεννήθηκε τώρα. Υπάρχει εδώ και χρόνια, ενώ τον επανέφερε ο κωμικός Jaboukie Young-White το 2018.

Πιο πρόσφατα, έγινε viral στο TikTok, με γυναίκες να αποκαλούν έτσι τους συντρόφους τους και να βιντεοσκοπούν τις αντιδράσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιμέναμε: Αρχικά, βγήκαν στο φως βαθιές ανασφάλειες, όμως αργότερα τη φράση χρησιμοποίησαν οι κοντοί άνδρες για τον εαυτό τους κι επαναπροσδιόρισαν το νόημά της.

@abbieherbert SHARE AND TAG ALL SHORT KINGS AND TALL QUEENS!!! LIKE FOR PART 2 #short #tall #height #heightdifference #couple #husbandwife #couplegoal #relatable #comedy #viral #pose #fyp #4u #surprise #shortking #parents #parentsoftiktok #itsajoke #couplecomedy #tutorial ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey
@bpencersryant #stitch with @catalinajimenezzz W’s for short kings around the world #tmg #shortking #TheSuicideSquadMovie #ChiliDogYumPlz ♬ original sound - Spencer Bryant

Από τη Sophie Turner και τον Joe Jonas, μέχρι τη Zendaya και τον Tom Holland, τα celebrity ζευγάρια με διαφορά ύψους δείχνουν πόσο πίσω βρισκόμαστε, σε ό,τι αφορά την αποδοχή των ανδρών με διαφορετικό ύψος. Είναι κι αυτό μορφή body shaming, άλλωστε.

Εκτός από το dating, το ύψος επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των ανδρών – ακόμη και την επαγγελματική. Έρευνα έδειξε πως οι CEOs των εταιρειών της Fortune 500 έχουν μέσο όρο ύψους το 1.80, δηλαδή είναι 5 πόντους ψηλότεροι από τον μέσο Αμερικανό.

Όχι, αναρτώντας τις δικές μας εμπειρίες με short kings δε θα ανατρέψουμε τον διαχωρισμό που γίνεται εδώ και αιώνες, όμως θα βάλουμε το λιθαράκι μας στο να ανοίξει επιτέλους αυτή η συζήτηση. Η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη μας αφορούν όλους, άλλωστε.

TAGS