Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Τη στραγγάλισε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI

Μία ακόμη γυναικοκτονία, στον Δήμο Νέστου αυτήν τη φορά

To βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου, άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια. Στη συνέχεια, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, το έγκλημα έγινε στις Πηγές του Δήμου Νέστου, στο φαρμακείο που εκείνη διατηρούσε. Εκείνος τη στραγγάλισε, κάλεσε την αστυνομία και έκοψε τις φλέβες του. Μαζί είχαν δύο ανήλικα παιδιά, 6 και 10 ετών.

Είναι η τρίτη γυναικοκτονία του 2022. Η πρώτη έγινε στα Γιάννενα, στις 21 Φεβρουαρίου. Την ξυλοκόπησε μετά από καβγά και άργησε να ομολογήσει την πράξη του- έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο, χρειάστηκε να βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να βρεθεί η πραγματική αιτία. Η δεύτερη, τον Μάρτιο, στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης μπήκε στον καφέ – ουζερί που διατηρούσε η πρώην σύζυγός του, την πυροβόλησε εν ψυχρώ και αυτοκτόνησε. Της είχε πει πως αν τον εγκατέλειπε, θα τη σκότωνε – και το έκανε πράξη. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα», έγραψε στο Facebook λίγο νωρίτερα. «Το μόνο πράγμα που δε φοβήθηκα ποτέ μου, είναι τον θάνατο. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε».

Το 2021 έκλεισε με 17 λιγότερες , φέτος είμαστε στις τρεις, και ακόμα συζητάμε αν ο όρος «γυναικοκτονία» στέκει νομικά ή όχι. Είναι γυναικοκτονία, τη λέμε με το όνομά της και ελπίζουμε αυτό το τραγικό μέτρημα ζωών που χάνονται, να σταματήσει εδώ.