UPDATE #NOW

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Τη σκότωσε μετά από καβγά


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2022

Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: Τη σκότωσε μετά από καβγά
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Την ξυλοκόπησε μετά από καβγά, εκείνη έχασε τη ζωή της. Κι ακόμη συζητάμε για το αν ο όρος «γυναικοκτονία» είναι δόκιμος ή όχι

Το βράδυ της Κυριακής, στα Γιάννενα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της. Διαφώνησε έντονα με τον σύζυγό της, ο οποίος τη χτύπησε και, τελικά, τη σκότωσε. Δεν ξέρουμε το όνομά της – προς το παρόν, είναι η «79χρονη Αμερικανίδα». Εκείνος, ο «69χρονος Έλληνας».

Άλλη μία λιγότερη. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, o δράστης δεν ομολόγησε αμέσως την πράξη του, έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο - τα στοιχεία όμως, έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Ο ιατροδικαστής παρατήρησε μώλωπες στο σώμα της και κατέληξε πως η γυναίκα πέθανε από τα χτυπήματα που δέχθηκε, ενώ σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε κι επίσημα ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας παραδέχθηκε πως την ξυλοκόπησε χωρίς να έχει πρόθεση να τη σκοτώσει. Έχει συλληφθεί πλέον, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίζεται εναντίον του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το 2021, χάθηκαν 17 από εμάς. Κι ενώ οι φόνοι συνεχίζονται, η πρώτη γυναικοκτονία για φέτος έγινε, ακόμη γίνεται συζήτηση για το αν ο όρος είναι νομικά δόκιμος.