Ο Elliot Page μιλά για όταν τον ανάγκασαν να βάλει φόρεμα στην πρεμιέρα του Juno

Esquire/Ruven Afanador

Ο Elliot Page μίλησε για τη χρυσή εποχή του Juno και για την τρανσφοβία των κωμικών

Ο τρανς ηθοποιός Elliot Page δεν ήταν πάντα Elliot. Η ταινία που τον προσγείωσε στις ζωές μας και έγινε μία σπουδαία αρχή για την επαγγελματική του καριέρα ήταν η ταινία Juno. Μία υπέροχη ιστορία για την εγκυμοσύνη στην εφηβεία, την υιοθεσία και όλο αυτό υπό ένα σουρεάλ, κωμικό πρίσμα. Τότε ο ηθοποιός ήταν η Ellen Page, είχε μόλις ενηλικιωθεί και κρατούσε καλά κρυμμένη την ταυτότητά του.

Και ενώ ήταν μία εξαιρετική εποχή (επαγγελματικά μιλώντας) που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, εκείνος καταπιεζόταν και ένιωθε την ψυχική του υγεία να επιδεινώνεται. «Όταν το "Juno" ήταν στην κορυφή του, κατά τη διάρκεια των βραβείων εκείνης της χρονιάς, εγώ δεν είχα μιλήσει ανοιχτά για εμένα, και έπρεπε να φοράω τακούνια και φορέματα. Δεν ένιωθα καλά αλλά δεν ήξερα και πώς να μιλήσω σε κάποιον για αυτό».

Ο Page μίλησε ειδικά για μία συγκεκριμένη στιγμή, όταν οι παραγωγοί της Fox Searchlight, απαίτησαν από τον ηθοποιό να βάλει φόρεμα στο κόκκινο χαλί. Η επιθυμία του για κοστούμι απορρίφθηκε. Αν και αυτό συνέβη πριν τη φυλομετάβασή του, το να εξαναγκάζεις κάποιον να φορέσει κάτι συγκεκριμένο, είναι απλώς αρρωστημένο, όπως ανέφερε, κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. Δεν είναι μόνο θέμα δυσφορίας φύλου. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, υπάρχουν αμέτρητες straight cis γυναίκες που δεν θα έβαζαν ποτέ φόρεμα, και αυτό θα έπρεπε να είναι σεβαστό.

«Θυμάμαι ότι πήγα εκεί είχα μαζί μου αυτό που ήθελα να βάλω και ότι έπρεπε να καταλάβω το πώς έπρεπε να δείχνω. Είπα λοιπόν ότι ήθελα να βάλω κοστούμι και η Fox Searchlight μου είπε απλά ότι όχι, πρέπει να βάλω φόρεμα. Αμέσως μετά, με έσυραν σε ένα μαγαζί, με έβαλαν να πάρω φόρεμα και αυτό ήταν. Και θυμάμαι την εποχή που κάναμε φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις για το Juno και ο Michael Cera (ο συμπρωταγωνιστής του) φορούσε αθλητικά παπούτσια. Και όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, το θέμα δεν είναι να σου ζητούν συγγνώμη επειδή είσαι τρανς και δεν το ήξεραν. Κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να βάλει κάτι που δεν τον εκφράζει και αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο ή τη σεξουαλική ταυτότητα. Είναι παραβίαση των ορίων.

Ο 34χρονος Elliot Page έκανε outing το 2014 ως γκέι, και τον Δεκέμβριο του 2020 ανακοίνωσε ότι είναι τρανς. Στη συνέντευξη που έδωσε στο Esquire, μίλησε, μεταξύ άλλων, για το bullying που δεχόταν όλη του τη ζωή. Για τον μεγαλόσωμο τύπο, έξω από ένα ξενοδοχείο, που τον φώναζε «αδερφή» και του είπε ότι αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται όπλο. Για τις σειρές της εφηβείας τους, που ήταν γεμάτες αστεία για γκέι και που αν ενοχλείσαι από αυτά, θεωρείσαι πολύ εύθικτος.

Μίλησε για το πώς επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του, το σεξ, το πόσο άνετα νιώθει επιτέλους στο σώμα του, όταν απλώς βγαίνει και αράζει με τους φίλους του. Για τα τατουάζ που είναι αφιερωμένα στους ανθρώπους της ζωής του, για τον σκύλο του που λατρεύει, για τα νέα επίπεδα δημιουργικότητας που έχει ανακαλύψει. Για τη σειρά The Umbrella Academy, που του επέτρεψε να δείξει την εξέλιξή του, σε όλα τα επίπεδα.

Όσο για τους κωμικούς και τα τρανσφοβικά τους σχόλια, θεωρεί ότι οι μόνοι που πραγματικά ακυρώνονται είναι οι τρανς άνθρωποι. «Υποφέρουν, αυτοκτονούν ή δολοφονούνται. Δεν είναι ξεκάθαρα αστείο όταν πληγώνει. Το μόνο που προσπαθούμε να πούμε είναι ότι οι κωμικοί δεν κάθονται να κάνουν μία συζήτηση και να ακούσουν εμάς και το πώς νιώθουμε». Και αυτό απαντά σε εκείνους που μιλούν ειρωνικά για τη woke comedy.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Esquire

TAGS