CELEBRITIES

Eddie Redmayne: «Ήταν λάθος που υποδύθηκα την τρανς γυναίκα στο Danish Girl»


The Jennettes

22 Νοεμβρίου 2021

Eddie Redmayne: «Ήταν λάθος που υποδύθηκα την τρανς γυναίκα στο Danish Girl»

Ο Eddie Redmayne μετάνιωσε που υποδύθηκε μία τρανς γυναίκα στην ταινία The Danish Girl

Πίσω στο 2015, ο ηθοποιός υποδύθηκε τη ζωγράφο Lili Elbe, η οποία υπήρξε στην πραγματικότητα κι είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου. Τότε, του είχε φανεί καλή ιδέα, αν και προκάλεσε αντιδράσεις. Τώρα, παραδέχεται ότι τη θεωρεί «λάθος».

«Δε θα το έκανα τώρα», δήλωσε στους Times. «Έκανα την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος».

«Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις αντιδράσεις σχετικά με το casting έγινε γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει ισορροπία, αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις διαφωνίες», συνέχισε.

Η συγκεκριμένη ερμηνεία βρέθηκε στο μικροσκόπιο το 2020, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Netflix, Disclosure, το οποίο ασχολήθηκε με την αποτύπωση των διεμφυλικών ατόμων στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Όταν το Danish Girl κυκλοφόρησε, ο Eddie δήλωσε στο IndieWire πως «κατά τη γνώμη μου, για χρόνια οι cisgender έκαναν επιτυχίες στην πλάτη των transgender. Αλλά ξέρω ότι ο Tom (Hopper, ο σκηνοθέτης της ταινίας), όταν τη γύριζε, συνεργάστηκε με πολλούς τρανς».

«Ελπίζω να έρθει η μέρα που θα υπάρχουν περισσότεροι τρανς ηθοποιοί, που θα παίζουν τρανς ρόλους, αλλά και cis. Και ελπίζω – ως ηθοποιός – ότι όλοι θα πρέπει να παίζουν όλους τους ρόλους αν το κάνουν με ακεραιότητα και υπευθυνότητα», πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.