UPDATE #NOW

Με το θέατρο Πορεία στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού


JTeam

24 Ιουνίου 2022

Με το θέατρο Πορεία στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
Η παράσταση «Νυχιάνγκ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ένα έργο για τη βία που υπομένουν οι γυναίκες, ανέβηκε για τις κρατούμενες του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του προγράμματος 18 άνω

Δυο νεαρές γάτες σκαρφαλώνουν στα συρματοπλέγματα του προαύλιου χώρου με διάθεση για παιχνίδι. Πότε μέσα, πότε έξω. Είναι οι μοναδικές μόνιμες κάτοικοι της γυναικείας πτέρυγας του Κορυδαλλού που έχουν αυτό το προνόμιο: Της ελευθερίας. Οι υπόλοιποι, που έχουν γεμίσει αυτό το απόγευμα το γήπεδο μπάσκετ του καταστήματος, είναι έκτακτοι επισκέπτες. Βρίσκονται εδώ, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Νυχιάνγκ» του Θεάτρου Πορεία σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Η πρωτοβουλία της Μονάδας Απεξάρτησης 18 άνω, πρωτοπόρου σε καλλιτεχνικές δράσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα, αντιμετωπίζεται ως big event από τις κρατούμενες – αν κρίνεις από τα καλά τους ρούχα, τα μοντέρνα χτενίσματα ή τα σκουλαρίκια που έχουν φορέσει πολλές από αυτές.

Θέατρο αντί για μπάσκετ

Περίπου 100 γυναίκες όλων των ηλικιών και των φυλών, συνωστίζονται στις πράσινες, πλαστικές καρέκλες που έχουν φτιάξει μια πρόχειρη θεατρική πλατεία μπροστά στην ιαπωνική πλατφόρμα του «Νυχιάνγκ». Εκεί που, στα επόμενα λεπτά, ανεβαίνουν με τα κιμονό, τα μανό τους και το φουρνάκι για το ημιμόνιμο μανικιούρ η Αλεξία Καλτσίκη και η Θάλεια Σταματέλου. Το «Νυχιάνγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή (παρουσιάστηκε με επιτυχία για ένα μήνα στο Πορεία) είναι μια ιστορία γυναικών που, στην πρώτη της ανάγνωση, μοιάζει καθημερινή· αλλά γρήγορα εκτοξεύεται στον πόνο και στην τραγικότητα του γυναικείου βιώματος σε έναν κόσμο ανδρών.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr