15' άσκησης είναι αρκετά για να δώσεις boost στην ψυχική σου υγεία, δείχνει νέα έρευνα

pexels

Αν μισείς το τρέξιμο, νέα έρευνα δείχνει ότι 15 λεπτά άσκησης τη μέρα είναι αρκετά για να λάβεις τα ψυχικά οφέλη της άσκησης

Αν και μόνο η ιδέα του να διανύεις χιλιόμετρα τρέχοντας, σε κάνει να ιδρώνεις, τότε μην ανησυχείς καθόλου αφού νέα έρευνα δείχνει ότι μπορείς να απολαύσεις τα ψυχικά οφέλη της άσκησης με ελάχιστη προσπάθεια. 

Μπορεί μέχρι σήμερα να πίστευες ότι ο απαιτούμενος χρόνος άθλησης είναι γύρω στη μία ώρα αλλά νέα έρευνα της Asics υποστηρίζει ότι 15 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια, τη μέρα είναι αρκετά για να δώσεις το απαραίτητο boost στην ψυχική σου υγεία. Η έρευνα, που ονομάζεται Asics State of Mind Index, είχε 37.000 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας από όλο τον κόσμο.

Αυτό που εξετάστηκε, ήταν τα επίπεδα της ψυχικής τους υγείας, και κυρίως μετά από πόσο χρόνο άσκησης, έδειχναν ικανοποιητική αύξηση. Όπως αποδείχθηκε, ένα τέταρτο ήταν αρκετό για το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άτομα ηλικίας 18-24 χρονών, διαπίστωσε στο μεγαλύτερο ποσοστό ότι οι δουλειές του σπιτιού και τα social media απέτρεπαν τους χρήστες από την παραπάνω άσκηση στην καθημερινότητά τους. 

Το σίγουρο είναι πως όλοι μπορούμε να ξεκλέψουμε 15 λεπτά κάθε μέρα για να ασκηθούμε. Κατεβαίνοντας για παράδειγμα από το λεωφορείο και πηγαίνοντας με τα πόδια μέχρι την επόμενη στάση. Tο CDC συνιστά δύο ημέρες την εβδομάδα ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια δραστηριότητα μέτριας έντασης, αλλά αυτός ο χρόνος σωματικής δραστηριότητας την ημέρα θα μπορούσε να έχει οφέλη για την υγεία και ακόμη και να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο.

Η άσκηση, μαζί με την ισορροπία, την ενέργεια, τη διάθεση και τη μνήμη, μπορεί να βελτιώσει παράλληλα από το βάρος, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Σχεδόν τα πάντα γι΄αυτό σήμερα κιόλας βρες 15 λεπτά για να τα αφιερώσεις σε σένα και τη συνολικήσου ευεξία.