UPDATE #NOW

Ποια είναι η σχέση του κινηματογράφου με τη Σύρο; Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SIFF, Jacob Moe, απαντά


JTeam

28 Ιουλίου 2022

Ποια είναι η σχέση του κινηματογράφου με τη Σύρο; Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SIFF, Jacob Moe, απαντά
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και συν-ιδρυτής του φεστιβάλ, Jacob Moe, μας μιλά για την ιστορία αλλά και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ

Μία ολόκληρη δεκαετία γεμάτη κινηματογράφο και πολιτισμό θα μετρήσει η Σύρος αυτόν τον Ιούλιο, με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου να σηκώνει αυλαία για την 10η διοργάνωση του την Πέμπτη 28 Ιουλίου και να ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ενώνει τον κόσμο του κινηματογράφου με αυτόν της μουσικής αλλά και της ιστορίας, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλης πολιτιστικής αξίας χώρους του νησιού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το SIFF αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού πραγματοποιώντας προβολές και δράσεις σε κάποια από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων μέχρι και τον εμβληματικό οικισμό Ντελαγκράτσια, στον οποίο φιλοξενείται το αυτοσχέδιο drive-in του Φεστιβάλ.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live περφόρμανς, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις, το φετινό Φεστιβάλ θα αναδείξει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη σπάνια ομορφιά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, ή αλλιώς της ελληνικής πρωτεύουσας του διεθνούς κινηματογράφου. Για τους στόχους, την ιστορία αλλά και το πρόγραμμα του SIFF μάς μίλησε ο συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Jacob Moe.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr