UPDATE #NOW

Εικαστικό φθινόπωρο: Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2022

Εικαστικό φθινόπωρο: Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε
Από το Ζάππειο μέχρι το Δαφνί και από την εκατονταετηρίδα της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι την αναδρομή στο έργο των δασκάλων της νεοελληνικής τέχνης, η φθινοπωρινή εικαστική σκηνή παρουσιάζει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους Αθηναίους φιλότεχνους. Συγκεντρώσαμε εδώ κάποιες από τις σημαντικότερες και σας τις παρουσιάζουμε

Επιστροφή στην πόλη από τις διακοπές, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Υποσχέσεις και προγραμματισμοί, λίγο πριν η ρουτίνα κατακλύσει, αναπόφευκτα, την καθημερινότητα. Σε αυτό το μεταίχμιο, ανάμεσα καλοκαίρι και χειμώνα, η εικαστική σκηνή ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το κοινό της, με πολλές και σημαντικές εκθέσεις τέχνης, αλλά και ιστορικών τεκμηρίων, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι εκδηλώσεις για την οποία συνωθούνται στο δεύτερο μισό της επετειακής χρονιάς.

Έτσι, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις εκθέσεις που προγραμματίζονται γι’ αυτό το τελευταίο τετράμηνο του έτους από τα μεγάλα μουσεία και ιδρύματα της Αθήνας, υπενθυμίζοντας στον αναγνώστη ότι μικρότερες αλλά πιθανόν εξίσου σημαντικές εκθέσεις προγραμματίζουν και οι διάφορες αίθουσες τέχνης της πόλης.

Τα εικαστικά ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Με σύμμαχο τον (ακόμα) καλό καιρό, αλλά και τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, επιστρέφουν στη ζωή της πόλης οι μεγάλες εικαστικές διοργανώσεις, ενώ συνεχίζονται και αυτό τον μήνα οι υπαίθριες ή ημιυπαίθριες εκθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr