UPDATE #NOW

Σταματία Δημητρακοπούλου: Βάση για το μέλλον οι συμμετοχές-ρεκόρ στην Art Athina 2022


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2022

Σταματία Δημητρακοπούλου: Βάση για το μέλλον οι συμμετοχές-ρεκόρ στην Art Athina 2022
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της ετήσιας φουάρ που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης μιλά για την υποδοχή της «επιστροφής» της Art Athina στο Ζάππειο και αναλύει τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης

Η Art Athina επιστρέφει! Έπειτα από δύο χρόνια διαδικτυακής, κατά βάση, παρουσίας, εγκαθίσταται και πάλι για ένα τετραήμερο, από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η ετήσια φουάρ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα εικαστικά δρώμενα της χώρας, υπόσχεται μια δυναμική παρουσία, κάτι το οποίο εγγυάται το ρεκόρ συμμετοχών, το εμπλουτισμένο πρόγραμμα και η φυσική παρουσία αιθουσών τέχνης και καλλιτεχνών.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 80 χώροι τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει 15 ενότητες, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες καινοτομίες, όπως είναι οι αρχιτεκτονικές κατασκευές ή τα ψηφιακά NFTs.

Καινοτομίες και προσδοκίες

Για όλες αυτές τις καινοτομίες, αλλά και τις προσδοκίες της για την φετινή Art Athina, μιλήσαμε με την Σταματία Δημητρακοπούλου, η οποία αποφεύγει να βάλει προσωπικά στοιχήματα σχετικά με τη διοργάνωση, αφού, όπως μας δίδαξε η μετά-covid εποχή, «τα στοιχήματα δεν αποδίδουν».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr