UPDATE #NOW

Γιάννης Ρίτσος: Η οικία του σπουδαίου ποιητή στη Μονεμβασία γίνεται δημοτικό μουσείο


JTeam

11 Οκτωβρίου 2022

Γιάννης Ρίτσος: Η οικία του σπουδαίου ποιητή στη Μονεμβασία γίνεται δημοτικό μουσείο
Σε Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου μετατρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού την οικία του σπουδαίου ποιητή στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας

​Στη μετατροπή της οικίας του Γιάννη Ρίτσου, στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας, σε Δημοτικό Μουσείο, προχωρούν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασίας μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ, υλοποιείται, υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών του, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η συνεργασία για τη δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στον Γιάννη Ρίτσο, μια από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ποίησης, αναδείχθηκε κατά την αυτοψία που διενήργησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο σπίτι του ποιητή και στα μνημεία της Καστροπολιτείας.

Λίγα λόγια για το έργο

Σκοπός του έργου «Μετατροπή της οικίας Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασίας σε Δημοτικό Μουσείο» είναι η δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου για να παρουσιάζεται η προσωπικότητα του ποιητή και η σχέση του με το γενέθλιο τόπο του, τη Μονεμβασιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr