«Λάτρεψα τη Wednesday γιατί κανείς δεν μου ζητούσε να χαμογελάσω»: Η Christina Ricci για το στιλ, τους ρόλους και τα λάθη της νιότης

W Magazine/Max Farago

Η Christina Ricci ήταν πάντα διαφορετική, απλά τώρα το αποδέχεται

«Για να είσαι μοναδικός, πρέπει να παίρνεις ρίσκα». Το W Magazine μάς συστήνει τους The Originals για το 2022, 20 πολύπλευρους δημιουργούς που ξεπερνούν τα όρια και χαράζουν νέα, ολόδικά τους μονοπάτια. Φωτογράφοι, φιλάνθρωποι, μουσικοί, σχεδιαστές, καλλιτέχνες. 

Εμείς όμως έχουμε μία παραπάνω αγάπη στην υπέροχη Christina Ricci. Τη Wednesday της νιότης μας και τη Misty Quigley (Yellowjackets) της ενηλικίωσής μας. Και μίλησε για αυτά που αγάπησε σε αυτές τις δύο προσωπικότητες, το μήνυμα που θέλει να στέλνει το στιλ της και ποιο πρόσωπο θα ήθελε να δει στον επόμενο κύκλο του Yellowjackets.

Αυτό που την κάνει να πει ναι σε έναν ρόλο είναι η πρόκληση. Το να μην της είναι κάτι εύκολο ή κάτι που έχει δει ξανά. Ο ρόλος της στο Yellowjackets ήταν σίγουρα μία πρόκληση, γιατί ήθελε πολύ να υποδυθεί μία passive aggressive γυναίκα. «Είναι μία μορφή οργής και, λόγω μεγέθους, ταυτίστηκα. Δεν έχω δείξει ποτέ εχθρικότητα σε ξένο. Δεν θα ήταν ασφαλές». Θα ήθελε πολύ να δει τη Natasha Lyonne, σε μία σκηνή με την Juliette Lewis.

Από την άλλη, λάτρεψε από την πρώτη στιγμή τη Wednesday Addams για τους προφανείς λόγους. «Δεν μου ζήτησε ποτέ κανείς να χαμογελάσω ή να το κάνω ξανά, αλλά με περισσότερο ενθουσιασμό. Δεν έπρεπε να υποκρίνομαι, κάτι που έκανα πολύ ως παιδί σε άλλες περιπτώσεις. Οι άνθρωποι λατρεύουν τη Wednesday γιατί η οικογένειά της της επέτρεπε να είναι 100% ο εαυτός της. Ήταν φανταστικό να υποδύομαι κάποια που δεν χρειαζόταν να ικανοποιεί τους άλλους».

Τώρα συμμετέχει στη σειρά του Netflix, υπό το πρίσμα του Tim Burton, αλλά δεν νιώθει ότι επιστρέφει σε κάτι γνώριμο ή οικείο. «Ο Tim δημιουργεί όμορφους κόσμους αλλά αυτή ήταν μία καινούρια εκδοχή. Επισκεπτόμουν ξανά την οικογένεια Άνταμς αλλά δεν ένιωθα την οικειότητα». 

Στιλιστικά, λατρεύει τις Diana Vreeland, Nicole Kidman και Tilda Swinton. Θα ήθελε να έχει κάτι από όλες, με ένα στιλ που την κάνει απρόσιτη. Βλέπει τα ρούχα ως συναισθηματική πανοπλία που κρατά τους ανθρώπους σε ασφαλή απόσταση. Σε δείπνο θα καλούσε πάλι την Tilda Swinton (λογικό), τον Jeremy O. Harris και τον David Lynch.

Αν και δεν νοσταλγεί τα 90s ή τότε που ήταν 20 χρονών, θα επέστρεφε μόνο και μόνο για να ξανακάνει τα πράγματα καλύτερα. Να μην ζήσει ξανά τόσο δράμα και ότι όλα πάνε λάθος, όπως κάνουν όλοι νέοι. «Θα συμβούλευα τον νεότερο εαυτό μου να αποδεχθεί αυτό που είναι διαφορετικό, αντί να προσπαθεί τόσο πολύ να το αλλάξει».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο W Magazine