Sr.: Το ντοκιμαντέρ του Robert Downey Jr. για τον πατέρα του, λίγο πριν πεθάνει

Το ντοκιμαντέρ έρχεται στις 2 Δεκεμβρίου, στο Neftlix

Ο Robert Downey Jr. δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει μία τεράστια καριέρα που δεν περιορίζεται σίγουρα μόνο στον Iron Man. Είχε όμως και έναν επίσης διάσημο και σκηνοθέτη πατέρα, τον Robert Downey Sr. (δηλαδή senior) που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2021.

«Από τον δημιουργό ντοκιμαντέρ Chris Smith, έρχεται ένα πορτραίτο της ζωής, καριέρα και των τελευταίων ημερών του ανορθόδοξου σκηνοθέτη Robert Downey Sr. που διέθετε επαναστατικό πνεύμα στις δεκαετίες όπου δούλεψε. Το "Sr." επικεντρώνεται στη ζωή και την τέχνη του, που ήταν αλληλένδετες αλλά και στη σχέση με τον γιο του, Robert Downey Jr. Γυρίστηκε μέσα σε 3 χρόνια, με το πορτραίτο του σκηνοθέτη να είναι τόσο σουρεάλ όσο και συναισθηματικό», είναι η επίσημη περιγραφή του ντοκιμαντέρ.

Ο γιος του λοιπόν αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για την κληρονομιά που άφησε πίσω του, για τις δυσκολίες και τον πόνο που πέρασε εξαιτίας του Parkinson αλλά και για το χιούμορ που δεν έχασε ποτέ. Ο πατέρας του συμμετείχε ενεργά στο δημιουργικό κομμάτι, λέγοντας τη γνώμη του ακόμα και για τον τίτλο. Και αφού μιλάμε για κάτι πιο προσωπικό, οι δυο τους μιλούν και για τον εθισμό στις ουσίες του Robert Downey Jr.

«Ξέροντας αυτά που ξέρω τώρα, η κωμική προσέγγιση είναι ο μόνος τρόπος να φτιάξεις κάτι που να βασίζεται στους δύο Downys. Αστέρες, αλλά ανοιχτοί και ανθρώπινοι, ήταν μεγάλη χαρά και εμπειρία ζωής που αιχμαλώτισα τα πάνω, τα κάτω και όλα τα ενδιάμεσα», δήλωσε ο σκηνοθέτης Chris Smith. Εμείς πάντως θα το δούμε στις 2 Δεκεμβρίου στο Netflix.